Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ερώτηση Σ. Παπαδόπουλου για τις διεκδικήσεις της Ι.Μ. Δουσίκου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ31.08.2020 | 5:08 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δικαιοσύνης κατατέθηκαν με πρωτοβουλία του βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, με θέμα τις «Αυθαίρετες διεκδικήσεις δασικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου». Την ερώτηση συνυπέγραψαν 10 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «Από το 2017 και με αφορμή τη κατάρτιση του Κτηματολογίου, η Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου προβάλλει δικαιώματα επί δασικών εκτάσεων 53.000 στρεμμάτων στον Δήμο Πύλης του νομού Τρικάλων.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις αποτελούν δημόσια και κοινοτικά δάση, καθώς και ιδιωτικές μικροϊδιοκτησίεςοικοπεδικών εκτάσεων και περιλαμβάνει το πανέμορφο Δάσος Περτουλίου, το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και παραχωρήθηκε με τον νόμο 6320/1934, ως προς τη νομή, στη Δασολογική Σχολή του ΑΠΘ για εκπαιδευτικούς – ερευνητικούς – σκοπούς και παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ από τον Δήμο Πύλης κατασκευάστηκαν έργα κοινής ωφέλειας.

Παραμένει ερωτηματικό το γεγονός ότι μέχρι το 2017 η συγκεκριμένη Μονή δεν είχε προβάλλει δικαιώματα, ενώ τώρα ισχυρίζεται ότι διαθέτει αμετάκλητη και τελεσίδικη δικαστική απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου Παρά το Υπουργείο Γεωργίας – του 1929, στηριγμένη σε Οθωμανικά χρυσόβουλα και Σουλτανικά φιρμάνια.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποια είναι η τελική θέση του Υπουργείου σας για τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Δουσίκου, η οποία εντελώς αιφνίδια ισχυρίζεται ότι κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας που χρονολογούνται από τη βυζαντινή και οθωμανική εποχή;»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης