Τρίτη 26.01.2021 | Εορτάζουν: Ξενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια

Ερώτηση Σάκη Παπαδόπουλου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ02.01.2021 | 2:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος από κοινού με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα «Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το Ερρίκος Ντυνάν; Επιθυμεί την ένταξή του στο ΕΣΥ;».

Αφού παραθέτουν ένα ιστορικό για το τι έχει γίνει οι βουλευτές τονίζουν πως «Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής διερεύνησε εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε Υπουργούς ή πολιτικά πρόσωπα για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ΕΕΣ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το Πόρισμα καταλόγισε μόνον πολιτικές ευθύνες για την υπονόμευση του ΚΙΕΝ, την υπερχρέωση, τη φθίνουσα πορεία, την απαξίωση, τον αναγκαστικό πλειστηριασμό, την πώληση στην “ΗΜΙΘΕΑ”,  τη μετατροπή σε Ιδιωτική Κλινική της Τράπεζας Πειραιώς ενός υπερσύγχρονου Κοινωφελούς Νοσηλευτικού κοσμήματος υψηλής στάθμης που πρόσφερε ο ΕΕΣ στον μη κερδοσκοπικό τομέα υγείας της χώρας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, προσπάθησε να εντάξει το “Ερρίκος Ντυνάν” στο ΕΣΥ με εξαγορά του από την τράπεζα Πειραιώς στο ποσό των 100 εκ. ευρώ.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 1.Ποια είναι η σημερινή κατάσταση του “Ερρίκος Ντυνάν” ; 2.Πως αξιοποιούνται, στις ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ενός Νοσοκομείου που διαθέτει 38 κλίνες ΜΕΘ, 24 κλίνες Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, 25 Χειρουργεία, 303 νοσηλευτικές κλίνες και 78 κλίνες Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας; 3.Ποια είναι τα σημερινά χρέη του; Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση; Είναι στα σχέδιά της η ένταξη του “Ερρίκος Ντυνάν” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας;»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop