Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Εθελοντισμός και κοινωνική προσφορά

ΤΟΠΙΚΑ14.02.2023 | 6:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ζωή μέσα από την ζωή τους προσέφεραν οι Τρικαλινοί αστυνομικοί, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Τρικάλων.

Η αιμοδοσία διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων από την τοπική Ένωση και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρίκαλων.

Στόχος της διοίκησης της Τρικαλινής Ένωσης, η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που έχει συσταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων καθώς επίσης και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Από νωρίς το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί που προσήλθαν στο χώρο για να συμμετάσχουν στην αιμοληψία, προσφέροντας λίγο από το αίμα τους για την ενίσχυση της τράπεζας Αίματος, που θα καλύψει σε περιπτώσεις ανάγκης τους συναδέλφους αστυνομικούς, συγγενικά τους πρόσωπα καθώς και σε ανθρώπους που χρίζουν άμεσης μετάγγισης.

Οι αστυνομικοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους καθώς οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν χαρακτηρίστηκαν αρκετές για να μεταφερθεί το μήνυμα «η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, και υπέρτατη πράξη φιλαλληλίας, ανθρωπιάς και αγάπης απέναντι σε όλους τους ανθρώπους».

Η διοίκηση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέφερε την ικανοποίησή της, για την συμμετοχή και την συγκέντρωση ικανοποιητικού αριθμού φιαλών αίματος, ευχαριστώντας τους συναδέλφους της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η εκστρατεία αλληλεγγύης και υποστήριξης των Τρικαλινών αστυνομικών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με διάφορες άλλες κοινωνικές δράσεις που σχεδιάζονται να διεξαχθούν τοπικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αίτημα του  Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ένωσης, το  50% των φιαλών που θα συγκεντρωθούν να χορηγηθούν για τις ανάγκες ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία .

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ