Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Ετοιμάζεται η Χριστουγεννιάτικη αγορά

ΤΟΠΙΚΑ04.12.2019 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με νέα ωράρια καταστημάτων αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει η αγορά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Συγκεκριμένα το εορταστικό ωράριο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και μέχρι την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί-απόγευμα. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά τρεις Κυριακές αυτό το μήνα και ενόψει των εορτών και συγκεκριμένα στις 15, στις 22 και στις 29 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων θέλοντας να επικοινωνήσει  – ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό του νομού θα αποστέλλει κάθε αρχή του μήνα τους ελέγχους που υλοποίησε, τις μέσες μηνιαίες τιμές των καυσίμων μιας και βασικές οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο δεδομένου ότι και οι μετακινήσεις αυξάνονται λόγω γιορτών αλλά και οι ανάγκες θέρμανσης.

Έτσι λοιπόν για το μήνα Νοέμβριου του 2019  πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι σε τομείς – επιχειρήσεις: Λαϊκή Αγορά Τρικάλων για μέτρα και σταθμά. Ζυγαριές και πλάστιγγες σε επιχειρήσεις του νομού. Πρατήρια καυσίμων (έλεγχος σε αντλίες και βυτία πετρελαίου θέρμανσης). Αντιπροσωπειών αυτοκίνητων  για αναγραφή εκπομπών  CO2. Κυλικεία σχολείων για είδη και τιμές. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τιμοκαταλόγους και συσκευασμένο ελαιόλαδο. Αναγραφή τιμών σε εμπορικά καταστήματα. Ύπαρξη αναρτημένων τιμοκαταλόγων σε εταιρείες πώλησης καυσόξυλων. Έλεγχος ποτών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κρεοπωλείων για πώληση κιμά και τήρηση πινακίδων αναγραφής ειδών και τιμών. Τήρηση ανώτατων τιμών και διάθεση καθορισμένων προϊόντων σε κυλικεία εκτός σχολείων (Νοσοκομείο, ΚΤΕΛ κλπ).

Τον επόμενο μήνα προβλέπονται εκτεταμένοι έλεγχοι με μικτά κλιμάκια  ελέγχων (της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, των ΟΤΑ κ.α.) λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του «Μύλου των Ξωτικών» σε όλο το φάσμα της αγοράς. Επίσης θα ξεκινήσουν έλεγχοι για το παραεμπόριο σε όλη την Θεσσαλία μετά και τις οδηγίες – συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Λάρισα στις αρχές Δεκεμβρίου).

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό του νομού τις μέρες των γιορτών να δίνει έμφαση στις αναγραφόμενες τιμές, στην ζύγιση των προϊόντων, στα πιστοποιητικά – καρτέλες που συνοδεύουν τα προς πώληση προϊόντα (ειδικά στα κρέατα), στις αποδείξεις πληρωμών και POS και βέβαια να συμμετέχει ενεργά στην ελάττωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Με βάση την τελευταία καταγραφή, σε ότι αφορά τα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,050 ευρώ/λιτρο, πετρέλαιο κίνησης από 1,366 εως 1,425 και από 1,589 εως 1,832 η βενζίνη αμόλυβδης και τέλος 0,77 το υγραέριο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης