Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Ετοιμάζονται για το χειμώνα οι Τρικαλινοί

ΤΟΠΙΚΑ01.10.2019 | 5:24 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Οι προετοιμασίες των Τρικαλινών όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα καλά κρατούν. Κι αν οι μέρες που διανύουμε μπορεί να είναι ήπιες και σχετικά ζεστές, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα αγριέψει ο καιρός, δείχνοντας το φθινοπωρινό του πρόσωπο.

Από τα τέλη του καλοκαιριού έως και σήμερα οι Τρικαλινοί ξεκίνησαν την προμήθεια καυσόξυλων, για την θέρμανση του χειμώνα. Ήδη στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, η αγοραστική κινείται αυξητικά.

Ο φόρτος εργασίας είναι έντονος, κι όπως αναφέρουν άλλωστε και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, η κίνηση εκτοξεύεται στα ύψη.

Αναφορικά με τις τιμές αυτές ποικίλουν και λίγο ως πολύ σχετίζονται και με την ποιότητα του ξύλου. Κυρίως στην τοπική αγορά αλλά και σ’ εκείνες των όμορων περιοχών συναντούμε ξύλα προς πώληση στο 130 ευρώ το τόνο. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις καθώς συναντούμε ξύλα όπου ο τόνος κυμαίνεται στα 128 ευρώ ενώ σε ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές του ξύλου των ακακιών οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά τόνο.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι θα επικρατήσει μέσα στο χειμώνα και μετά το Γενάρη, όπου πολλοί λόγω ελλείψεων προχωρούν σε νέα αγορά. Τα προηγούμενα χρόνια οι τιμές από το Γενάρη έως και τα τέλη του χειμώνα, «τσιμπούσαν» κατά πολύ και κυμαινόταν ακόμη και στα 140 ευρώ τον τόνο λόγω ελλείψεων.

Έρχεται και το πετρέλαιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Τρικάλων.

Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και η φετινή τιμή πώλησης αναμένεται να γίνει γνωστή λίγες ημέρες πριν.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η χρονιά άνοιξε με τιμή στα 1,15 ευρώ ανά λίτρο.  Οι καταναλωτές παραμένουν φειδωλοί περιορίζοντας αισθητά την κατανάλωση λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσκολίας.

Οσον αφορά τις τιμές των καυσίμων η βενζίνη αγγίζει το 1,60 ευρώ κατά μέσο όρο στα Τρίκαλα και το πετρέλαιο κίνησης το 1,39 ευρώ.

Φυσικό αέριο παντοδύναμο στο κέντρο της πόλης

 

Φαίνεται βέβαια ότι στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον που έχει αναπτυχθεί πλήρως το δίκτυο Φυσικού Αερίου, ξύλα και πετρέλαιο έχουν μειώσει σημαντικά τις πωλήσεις τους. Αυτό προφανώς για λόγους οικονομικούς, ευκολίας αλλά και αυτονομίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης