Κυριακή 01.08.2021 | Εορτάζουν: Ελέσα, Ελέσσα, Εύκλεος, Ευκλεή, Ευκλέα, Μάρκελος, Σολομονή

Ετοιμάζονται να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους

ΤΟΠΙΚΑ23.08.2018 | 12:22 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την διενέργεια της πιστοποίησης και της απόκτησης πτυχίου για τους αποφοίτους των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει σε καθυστερήσεις διεξαγωγής της πιστοποίησης, την φετινή χρονιά ο αρμόδιος φορέας εμφανίστηκε συνεπείς. Παρότι την περσινή χρονιά η διαδικασία είχε υλοποιηθεί, εντούτοις είχαν μεσολαβήσει σχεδόν δυο χρόνια από τον προηγούμενο διαγωνισμό. Την φετινή χρονιά, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η διαδικασία αφορά τόσο στους παλαιότερους (όλων των ειδικοτήτων) αποφοίτους Ι.Ε.Κ., όσο και στους αποφοίτους των νέων ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ., ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις «Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018», θα υποβάλλονται έως και 3 Σεπτεμβρίου 2018.

Στις εξετάσεις θα συμμετέχουν οι απόφοιτοι Δημοσίων Ι.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ. άλλων Υπουργείων ή Οργανισμών ή Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., που διαθέτουν «Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Β.Ε.Κ.).

Συγκεκριμένα:

Α. Απόφοιτοι παλαιού τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 2009/1992 όλων των ειδικοτήτων.

Β. Απόφοιτοι νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013.

Γ. Απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» και «Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971.

Δ. Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. που απέτυχαν σε προηγούμενες εξετάσεις (Πρακτικό ή Θεωρητικό) (μόνο στο μέρος των εξετάσεων στο οποίο απέτυχαν, εφόσον δεν έχουν αποτύχει για δεύτερη φορά σε έξι (6) διαδοχικές εξεταστικές περιόδους).

Το οριστικό πρόγραμμα των «Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018» και η κατανομή των υποψηφίων ανά ειδικότητα και Περιφέρεια, θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και την ολοκλήρωση διαδικασίας ελέγχου πληρότητας και επικαιροποίησης των αιτήσεων.

Πληροφορίες σε υποψήφιους και σε κάθε ενδιαφερόμενο δίνονται στα τηλέφωνα: 210-2709033, 210-2709117, 210-2709102 και 210-2709181, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα καθώς και στο email: iekexams@eoppep.gr. Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ( http://www.eoppep.gr).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop