Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Έτοιμοι να βοηθήσουμε με δυνάμεις στη Λιβύη για ανακωχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.01.2020 | 12:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συναντίληψη μεταξύ της ελληνικής πλευράς και του Χαλίφα Χαφτάρ καταγράφηκε στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Δένδιας με τον Λίβυο στρατάρχη, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά το τέλος της ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είχε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον κ. Χαφτάρ, για τη κατάσταση στη Λιβύη και την επερχόμενη Διάσκεψη στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι «τον ενθαρρύναμε να συμμετάσχει με εποικοδομητικό τρόπο στη Διάσκεψη και να επιτύχει την κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των μισθοφόρων». Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθήνα ζήτησε από Λίβυο στρατάρχη να θέσει στη γερμανική πρωτεύουσα ζήτημα ακύρωσης του μνημονίου μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με τις θέσεις μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επόμενη μέρα της Λιβύης, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών. «Είπα στον στρατάρχη Χαφτάρ πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα», ανέφερε ο ΥΠΕΞ, ο οποίος έστειλε και μήνυμα με αποδέκτη το Βερολίνο, σημειώνοντας:

«Η Ελλάδα δεν είναι μέρος της διαδικασίας του Βερολίνου που έχει αρχίσει από το 2015.  Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι ο θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών θέσεων για τη Λιβύη, που αναγνωρίζουν την ακυρότητα του μνημονίου μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης