Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Αιτήσεις για τους επιλαχόντες των ΚΗΦΗ

ΤΟΠΙΚΑ04.07.2018 | 7:25 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Από σήμερα μέχρι και τις 11 Ιουλίου θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δυνητικά επιλαχόντες ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων (ΚΗΦΗ) «Η ΤΡΙΚΚΗ». Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κεντρικά γραφεία της Δομής.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι ο ανάδοχος του έργου, στο πλαίσιο της πράξης «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)» στον άξονα προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού -ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του «Ε.Π. Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν προβλέπεται η κατ’ οίκον επίσκεψη και η συμπλήρωση της αίτησης από στέλεχος της δομής. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) «Η ΤΡΙΚΚΗ» είναι Μονάδα δωρεάν ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων (άνω των 65 ετών) και ατόμων ΑΜΕΑ δυναμικότητας 25 ωφελούμενων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει. Σκοπός του ΚΗΦΗ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Η Δομή στελεχώνεται με μία νοσηλεύτρια, δύο κοινωνικούς φροντιστές και μία εργαζόμενη ως βοηθητικό προσωπικό. Επίσης, το Κέντρο διαθέτει οδηγό καθώς και μικρό λεωφορείο για τη μεταφορά των ωφελουμένων προς το Κέντρο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα χώρο της Δομής στο τέρμα της οδού Μυροφύλλου στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου (Σεισμόπληκτα), (συστεγάζεται με το Β’ Παράρτημα ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων) και στο τηλ. 24310 75551.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης