Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ευαισθητοποίηση και πρόληψη για το σακχαρώδη διαβήτη

ΤΟΠΙΚΑ08.06.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η ενημερωτική δράση στα Παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων. Αυτή, αφορούσε σε ενημέρωση και προληπτικό έλεγχο για τον σακχαρώδη διαβήτη, με ομάδα – στόχο, παιδιά και ενήλικες ωφελούμενους/ες των παραρτημάτων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Ρομά στον Πύργο την Τρίτη και στο Παράρτημα Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στο Κηπάκι την Παρασκευή, σε συνεργασία με το διεπιστημονικό προσωπικό της 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν γιατρός της Τοπικής Μονάδας Υγείας, δύο νοσηλεύτριες και δύο επισκέπτριες υγείας.

Η ενημέρωση περιελάμβανε αναφορά στους τύπους του σακχαρώδη διαβήτη, στους παράγοντες κινδύνου, στις επιπλοκές, στη θεραπεία και αντιμετώπιση, αλλά κυρίως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου. Η δράση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς οι ωφελούμενοι/ες είχαν την δυνατότητα να θέτουν ερωτήσεις στο προσωπικό της 1η ΤΟΜΥ, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ένας χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος. Επίσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30 μετρήσεις σακχάρου στους/τις ωφελούμενους/ες των Παραρτημάτων Ρομά και τέκνα αυτών, με σκοπό την επίτευξη της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης.

Στόχος της δράσης είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας μέσω ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και στη μείωση της νοσηρότητας για τον ευπαθή και ευάλωτο πληθυσμό των Ρομά. Το παρόν στη δράση έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ.Νάτσινα Δήμητρα και η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας κ.Ντάκου Βέρα.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης