Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Αιβάζογλου: «’Ανοδο με τον Α.Ο.Τ σε γεμάτο γήπεδο»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ04.10.2019 | 2:06 μμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Στην τηλεοπτική αθλητική εκπομπή της TV10 η “εξέδρα της Δευτέρας” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Α.Ο Τρίκαλα Ηλίας Αιβάζογλου, παραχωρώντας μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Βαγγέλη Κοντοχρήστο

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Ηλίας Αιβάζογλου:

-Για την περσινή αγωνιστική χρονιά

“Ηταν μία δύσκολη χρονιά για μένα διοικητικά. Ημουν καινούργιος στο χώρο καθώς μέχρι η σχέση μου με το ποδόσφαιρο ήταν μόνο ως φίλαθλος. Παρέλαβα και βρήκα μία κατάσταση τραγική και οικονομικά, αλλά και οργανωτικά. Βρήκα παίκτες με κατεβασμένα κεφάλια, ένα κλίμα που ήταν ο καθένας για τον εαυτό του. Μία ομάδα που ήθελε να διαλυθεί. Ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του. Πρώτο μου μέλημα ήταν να υπάρξει μία ομάδα με συνοχή και το πιο σημαντικό να φέρουμε την οικονομική ηρεμία γιατί αυτό ήταν αναγκαίο για τη συνέχιση της ομάδας. Υπήρχαν μπροστά επιτηρήσεις που θα έφερναν ποινές. ‘Ολα αυτά έπρεπε να τα διασφαλίσουμε. Δεν ήταν επιλογή μας ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Εφόσον υπήρχαν τιμωρίες έπρεπε να τηρηθούν.

 

 

 

-Για την περσινή αγωνιστική χρονιά, τις ευθύνες και το Θωμά Γράφα:

 

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρω εγώ. Η ομάδα είχε προπονητή. Είτε τον ήθελε η πόλη είτε όχι αυτός ήταν εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα με το που ανέλαβα να αλλάξω προπονητή, όταν όλοι οι καλοί προπονητές είχαν αναλάβει ομάδες. Σιγά σιγά ανεβαίναμε θέση. Την ομάδα την παρέλαβα 15. Είδα και πιέστηκα από τον κόσμο των Τρικάλων και κακώς άλλαξα προπονητή. Την απόφαση την είχα πάρει. ‘Οποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα στη Δράμα δεν είχε κάποιο νόημα να αντιμετωπίσω ξανά εχθρικές αντιδράσεις φιλάθλων . Ο Θωμάς Γράφας έπρεπε να έρθει ένας νέος προπονητής.

 

-Για την πρόσληψη Κόστιτς:

 

Το μεγαλύτερο κομμάτι σε μία ομάδα ήταν η επιλογή συνεργατών. Εκείνη τη στιγμή οι συνεργάτες μου μου υπέδειξαν Κόστιτς. Το λάθος όμως ήταν δικό μου. Λέγανε ότι ο Κόστιτς ήταν ο καταλληλότερος να αναλάβει την ομάδα. ‘Οτι είχε γνώσεις και θα έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο. ‘Ενα μόνιμο παράπονο που άκουγα στο γήπεδο και μηνύματα των παικτών που λάμβανα ήταν ο Γράφας κρατούσε δεμένη την άμυνα και πίστευε ότι έτσι κερδίζονται τα παιχνίδια. Φέραμε έναν επιθετικογενή προπονητή που ήταν χρόνια μακριά από την ελληνική πραγματικότητα. Δεν ήξερε καλά και το ρόστερ και τους χαρακτήρες και δεν μπόρεσε να επιβάλλει το δικό του πλάνο. Δεν είχε και την προσωπικότητα να διδάδξει ήθος χαρακτήρα και προσπάθεια. Δούλεψε το 60% του χρόνου του και ζήτησε και πήρε το 100% των χρημάτων. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο

 

 

-Για την έλευση του Περικλή Αμανατίδη:

 

Μου μεταφέρθηκε ότι το κλίμα ήταν θετικό για να έρθει. Υπήρχε το εμπόδιο που λεγόταν Ολυμπιακός Βολου αλλά το μεθοδεύσαμε σιγά σιγά ώστε να φτάσουμε στη συνεργασία. Ο κ. Αμανατίδης από την πρώτη στιγμή που υπήρξε θέμα επανόδου του στα Τρίκαλα ήταν ενθουσιασμένος . Ηρθε ένας πρωτοκλασάτος προπονητής να αναλάβει μία ομάδα που αγαπάει και μία πόλη που σέβεται.

 

-Για το φετινό ρόστερ της ομάδας:

 

Εκτός από 1-2 προσωπικές επιλογές το ρόστερ είναι κλεισμένο από Σαμολαδά Αμανατίδη. Το ρόστερ μας χτίστηκε πολύ γρήγορα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τότε κατάλαβα τι σημαίνει Αμανατίδης. ‘Οταν μου είπε πρώτα θα επιλέξουμε εμείς τους παίκτες που θέλουμε και εν συνεχεία θα μείνουν οι υπόλοιποι για τις άλλες ομάδες. Μαθήματα από ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις που δεν έχω εγώ. Κάναμε μία ισχυρή, ακριβή ομάδα. Είναι η πιο ακριβή στην κατηγορία και στην πρώτη 6άδα στη Σούπερλιγκ 2 όσον αφορά την αξία.

 

-Για το στόχο του Α.Ο Τρίκαλα:

 

Τους στόχους τους βάζουν ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής. Στόχος δικός μου είναι η ομάδα να είναι υγιής οικονομικά. Βλέπετε τι γίνεται με άλλες ομάδες οικονομικά που μέχρι τέλος πρωταγωνιστούσαν και φέτος δεν μπορούν να κατεβάσουν ρόστερ. Πρέπει να διασφαλίσω ότι η ομάδα θα έχει συνέχεια και δε θα  μείνει από καύσιμα μεσούσης της χρονιάς. Να περάσει όλους τους ελέγχους και τις επιτηρήσεις χωρίς πρόβλημα. Οι εκκρεμότητες είναι υποτυπώδεις με 2-3 παίκτες από την περσινή χρονιά.

 

-Για την ανταπόκριση στην αγορά των διαρκείας και τις διαφημίσεις:

 

Δε θα έλεγα ότι είμαι εντυπωσιασμένος. Εντός έδρας παιχνίδι δε δώσαμε. Παίξαμε στο Αλκαζάρ όπου η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν πολύ μεγάλη, δεν ήταν και αμελητέα. Εύχομαι ο κόσμος να δώσει το παρόν στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και έχει και παραπάνω λόγο σε αυτό το παιχνίδι να έρθει γήπεδο, να φωνάξει να βοηθήσει την ομάδα αλλά και παράλληλα να γεμίσει το γήπεδο να γεμίσει τα ταμεία του οργανισμού για να είναι ανεξάρτητη η ομάδα. Οι επιχειρήσεις μπορούν και παραπάνω. Υπάρχουν αρκετές δυνατές επιχειρήσεις πανελλαδικής εμβέλειας με εξαγωγές που μέσω του Α.Ο Τρίκαλα το όνομά τους θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα.

 

 

-Για τον αγώνα στη Νίκαια με τον Ιωνικό:

 

Η αλήθεια είναι ότι και σε αυτό το παιχνίδι ο ΑΟΤ έδειξε ότι είναι η κυρίαρχη ομάδα στο γήπεδο που θα παίξει επιθετικά και θα κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Δεν της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες και φάνηκε ότι σε κάποιους παίκτες βγήκε το εξαντλητικό πρόγραμμα από το κύπελλο και το ταξίδι. Πιστεύω ότι αν παίζαμε σε άλλη έδρα με τους ίδιους αντιπάλους και δεν είχαν αυτό το φανατικό κόσμο θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Νομίζω το μηδέν το κράτησε ο κόσμος της Νίκαιας . Θα πω ότι ο κόσμος του Ιωνικού ήταν συγκινητικός σε όλο το 90λεπτο. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι δε σταμάτησαν να φωνάζουν. Για πρώτη φορά είδα τον Αμανατίδη να φωνάζει και να μην ακούγεται.

 

 

 

-Για την πλαστή ενημερότητα του Απόλλωνα Πόντου:

 

Η πληροφόρηση που είχαμε από τα κέντρα ήταν ότι ο Απόλλων Πόντου έχει καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Από τη στιγμή που το έμαθα έκανα τα πάντα για να τρέξει το θέμα γρήγορα και να παρθεί μία απόφαση. Φρόντισα , πήρα την απάντηση του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώθηκα ότι υπήρχε πλαστή ενημερότητα και από κει και πέρα περίμενα να εκδικαστεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι προσωπικές μου δυνάμεις δεν είναι τόσο δυνατές ώστε να αντιμετωπίσουμε τα παράνομα και παράτυπα κέντρα εξουσίας της Αθήνα. Είμαι καινούργιος , το πάλεψα και θα το ξαναπαλέψω. Ο Απόλλων Πόντου δικάστηκε και καταδικάστηκε αλλά με το μίνιμουμ της ποινής και όχι με την ποινή που έπρεπε. Τη διαφορά κάνουν οι προσωπικότητες που δικάζουν τις υποθέσεις αυτές. Το 2011 τις ομάδες δίκασαν Αρεοπαγίτες, σήμερα μία πρωτοδίκης . Ακόμη και οι θεσμοί δεν ήταν αντάξιοι της περίπτωσης αυτής για να παλέψουμε και να καταδείξουν αυτό το πρόβλημα. Εχει και συνέχεια το θέμα Απόλλων Πόντου. Απλά για εμάς το τρένο χάθηκε και δεν έχει νόημα να το ακολουθήσουμε. Θα επιβληθεί το σωστό, αλλά θα είναι αργά για τον Α.Ο Τρίκαλα.

 

-Για τα προβλήματα της Κέρκυρας και την επιταγή του Λεουτσάκου:

 

Εκεί είναι άλλη παρωδία. ‘Εχει γίνει το εξής τραγελαφικό στη λίγκα μας που αποτελεί από έναν πρόεδρο τον κ. Λεουτσάκο. Είχαμε την ατυχία οι ομάδες της Φούτμπολ λιγκ να έχουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο από πέρυσι. Η Σούπερλιγκ 2 δεν έχει συμβόλαιο και δεν ξέρουμε και αν θα έχει. Τι έκανε ο πρόεδρος για να βοηθήσει την Κέρκυρα; Πολύ απλά σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε στην εταιρεία που καλύπτει τα τηλεοπτικά των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ και είπε στείλε μου μία προκαταβολή για να ξεκινήσει η χρονιά των 14 ομάδων. Το απέκρυψε από τις ομάδες. Το μάθαμε μόνο εμείς και σηκώσαμε τη σημαία της επανάστασης. Αυτά τα χρήματα τα πήρε και τα έδωσε στην ομάδα της Κέρκυρας. Αυτό έγινε την τελευταία ημέρα που μπορούσε η Κέρκυρα να πληρώσει μέρος της οφειλής της στην ΕΠΟ για να πάρει τα δελτία της. Για να μην καταλάβουν οι ομάδες τι συνέβη. Το έκανε μεθοδευμένα πήρε τις επιταγές τις έδωσε στην Κέρκυρα που τις πήγε στην ΕΠΟ και το θέμα έληξε. Πήρα τηλέφωνο το Λεουτσάκο του έστειλα και εξώδικο και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Και σήμερα δεν έχει βγει δημοσίως, αλλά και νομικά να απαντήσει στις μεθοδεύσεις.

 

 

 

-Για το αν θα γίνει στα Τρίκαλα το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου:

 

Οπως προσωπικό στοίχημα ήταν να προλάβουμε τη σεζόν και να πάμε σε ολική  ανακατασκευή προσωπικό στοίχημα αποτελεί να παίξουμε στο γήπεδο των Τρικάλων και το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Θα τα καταφέρουμε και αν χρειαστεί θα ρισκάρουμε αλλά θα παίξουμε τον αγώνα αυτό στα Τρίκαλα και εύχομαι να γεμίσουμε το γήπεδο.

 

 

-Για το που οραματίζεται να φτάσει τον Α.Ο Τρίκαλα:

 

Δεν είμαι άνθρωπος των μεγάλων λόγων. Πρώτος στόχος είναι να ανέβουμε κατηγορία. Δεύτερος στόχος να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές σύνολο με παίκτες από μικρή ηλικία που θα έχει καρδιά Ά.Ο Τρίκαλα και με ένα τέτοιο σύνολο να χτυπήσουμε άνοδο στη σούπερλιγκ. Το ταβάνι το δικό φτάνει εκεί όπου φτάνει και του κόσμου.  Η ομάδα χρειάζεται τον Αιβάζογλου, αλλά και ο Αιβάζογλου χρειάζεται τον κόσμο της.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης