Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Εβδομάδα κινηματογράφου για τα σχολεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ27.11.2023 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χίλιοι και πλέον μαθητές από εννέα (9) Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Τρικκαίων, απόλαυσαν δωρεάν επτά (7) ταινίες επιλογής τους από την ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών «Cinedu» για τα σχολεία στον Δημοτικό Κινηματογράφο από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, μετά από τη συνεργασία της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την αρωγή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και του Δημοτικού Θεάτρου.

Στις προβολές παραβρέθηκαν η κα Μαλλιαρού Θεοδώρα, Υπεύθυνη Συντονισμού Πλατφόρμας και Επίβλεψης Σχολικών Προβολών η οποία  παρουσίασε την πλατφόρμα των ταινιών και τους στόχους για τους οποίους ιδρύθηκε, ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λάππας Μιχάλης με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Νταλάση Στέφανο παρουσίασαν αμφότεροι το πρόγραμμα της Εβδομάδας Κινηματογράφου για τα Σχολεία, συνομιλώντας ταυτόχρονα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις δυνατότητες και τα οφέλη της 7ης Τέχνης. Την όλη δράση στήριξαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κα Κοτρώνη Γεωργία και ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπανιάρης Αλέξανδρος.

Η πολιτισμική και εκπαιδευτική αυτή δράση έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν ομαδικά και να απολαύσουν τις ταινίες με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς στον φυσικό χώρο, στην κινηματογραφική αίθουσα, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται από το cinedu. Επιπλέουν, θα μπορούν να αξιοποιήσουν, στο σχολείο τους πλέον, τις δυνατότητες και τα οφέλη από την χρήση του κινηματόγραφου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης