Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Ευρεία σύσκεψη για τον Αχελώο την Πέμπτη στο Μαξίμου

ΤΟΠΙΚΑ10.01.2020 | 1:03 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Θεσσαλών βουλευτών, αυτοδιοικητικών και λοιπόν φορέων, συγκαλείται την προσεχή Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για το θέμα της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου.

Τη συγκεκριμένη σύσκεψη που είχε προαναγγείλει ο  υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (πιθανότατα να είναι κι αυτός παρών στη σύσκεψη), αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφενός για να διατυπωθούν με σαφήνεια από πλευράς της Θεσσαλίας τα επιχειρήματα υπέρ της εκτροπής και αφετέρου να αποσαφηνιστούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του εμβληματικού για την περιοχή έργου.

Όπως είναι γνωστό, η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα είχε αποκλειστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να επικαιροποιεί τη θετική της στάση με το πλέον επίσημο τρόπο, από τα χείλη του πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ.

Σε επίπεδο εξαγγελιών, λοιπόν, υπάρχει η τελευταία θετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεν ότι «δεν γίνεται να έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού λαού για έργα που σαπίζουν. Μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για τη Θεσσαλία», ωστόσο πρόσθεσε πως «Θα δούμε το θέμα συνολικά, με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά δεν πρέπει να συνεχίσουμε στη Θεσσαλία πρακτικές κατασπατάλησης υδάτινων πόρων».

Η συγκεκριμένη δήλωση που εκλήφθη ως «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο κατά τη συνάντηση της προσεχούς Πέμπτης κατά την οποία οι Θεσσαλοί θεσμικοί αναμένουν ένα οδικό χάρτη από την πλευρά της κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης του πολύπαθου έργου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ