Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Τσιτσάνη

ΤΟΠΙΚΑ26.10.2023 | 5:33 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00 η MYARTIST θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα T4T –  TOOLS FOR TEACHING στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Το T4T έχει στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των εκπαιδευτών/-τριών ενηλίκων και γενικότερα των επαγγελματιών κατάρτισης, να δημιουργούν και να διατηρούν αποτελεσματικές δυναμικές ομάδες σε ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ώστε να εμπλέκουν καλύτερα τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες.

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Art director και Project manager της MYARTIST, Στέλιος Χαρίσης, ο οποίος θα αναλύσει ένα προς ένα τα εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα, αλλά και πώς μπορεί ο/η καθένας/καθεμία να έχει δωρεάν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο MSc., MEng., Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών και Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, Αθανάσιος Βράντζας, θα αναλύσει τις επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς και την ενσωμάτωση των ψηφιακών εργαλείων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα T4T –  TOOLS FOR TEACHING

Το πρόγραμμα T4T αρχικά στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών/-τριών, καθώς στη δημιουργία και διατήρηση αποτελεσματικών δυναμικών ομάδων στο Διαδίκτυο, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο εμπειρίας για τους/τις εκπαιδευόμενους/-ες. Δεύτερον, επιδιώκει την αύξηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτών/-τριών με σκοπό την παροχή και διατήρηση υψηλών επιπέδων αλληλεπίδρασης και συμμετοχής σε ψηφιακά μαθήματα. Τρίτον, στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματιών στον τομέα της εκπαίδευσης και παροχέων κατάρτισης. Τέλος, προωθεί τη διατομεακή και διακρατική συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των παρόχων εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς.

Για την υλοποίηση του T4T –  TOOLS FOR TEACHING, η MYARTIST έχει συνεργαστεί με ακόμη 5 Eυρωπαίους εταίρους: την DomSpain από την Ισπανία (συντονιστής), την EDUPRO από τη Λιθουανία, το στούντιο δημιουργικής απασχόλησης ARTIED από τη Βουλγαρία, τη VIOne Consultancy από την Ολλανδία και το Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Πολωνίας (SAN).

Το T4T –  TOOLS FOR TEACHING συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, ενώ όλο το περιεχόμενο που παράγεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης