Τετάρτη 26.01.2022 | Εορτάζουν: Ξενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια

Ο Ταμήλος τα πήρε όλα γιατί τρύπωσε…

Εξακολουθούν να ψάχνουν υποψήφιο δήμαρχο στην κεντροαριστερά

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2018 | 10:15 πμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ήταν παραμονές των δημοτικών εκλογών του 1998 όταν ήταν πασιφανές ότι ο Γιώργος Σπαθής θα έπαιρνε με ευκολία τη δημαρχεία. Ο Κώστας Παπαστεργίου βρίσκονταν στη δύση της πολύχρονης αυτοδιοικητικής του θητείας και η στήριξη του παντοδύναμου τότε, ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετή για να «δέσει» την εκλογή του Σπαθή στον δήμο Τρικκαίων.

Όλοι οι αναμενόμενοι διάδοχοι του κ. Παπαστεργίου, όπως ο μακαρίτης πια Σωτήρης Δερπανόπουλος, δεν έδειξαν ενδιαφέρον να αναλάβουν την ευθύνη μιας χαμένης από… χέρι εκλογικής μάχης. Τότε βρήκε την ευκαιρία και… τρύπωσε ο Μιχάλης Ταμήλος. Ένας νέος και δραστήριος δημοτικός σύμβουλος του Κώστα Παπαστεργίου ο οποίος μάλιστα στα νιάτα του θήτευσε στη Μαοϊκή αριστερά! Πήρε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία και κατέβηκε για δήμαρχος παρότι γνώριζε ότι πήγαινε ως… πρόβατον επί σφαγήν!

Ο πονηρός Ταμήλος πήγε… εσφάγη αλλά έβαλε φώλι και βγήκε δήμαρχος τέσσερα χρόνια αργότερα όταν και ο… Θεός βοήθησε στέλνοντας  στην πόλη τη χειρότερη κακοκαιρία της τελευταίας πεντηκονταετίας τον χειμώνα του 2000-2001.  Η συνέχεια είναι γνωστή. Ξαναβγήκε δήμαρχος και έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο.

Η περίπτωση του Ταμήλου δεν είναι μοναδική που επιβεβαιώνει ότι ο… τολμών νικά στην πολική. Μια ρήση την οποία φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται τα στελέχη της κεντροαριστεράς τα οποία αποφεύγουν να ριχθούν στη μάχη των δημοτικών εκλογών για να μην… ισοπεδωθούν από τον οδοστρωτήρα Παπαστεργίου ο οποίος δύσκολα θα χάσει αυτές τις εκλογές.  Στην πολιτική όμως, ισχύει ότι και στο χρηματιστήριο. Οι επενδύσεις υψηλού ρίσκου έχουν μακροπρόθεσμα και τις μεγαλύτερες αποδώσεις…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020