Παρασκευή 18.06.2021 | Εορτάζουν: Έρασμος, Λεόντιος, Λεοντία, Λεοντίνα, Λεοντίτσα, Αλίνα, Αλένα

Δρούσε σε περιοχές της Αθήνας και στα Τρίκαλα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ24.06.2020 | 5:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Ιλίου, της Πετρούπολης, της Ν. Ιωνίας και των Τρικάλων Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν, στις 19-6-2020, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Ν. Ιωνία, (14) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για (8) ημεδαπούς και (6) αλλοδαπούς. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (3) επιπλέον μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης (3) ημεδαποί για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εντόπισε τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες).

Απεκαλύφθη επίσης και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος, ως προς τον συντονισμό, την ανεύρεση, την αποθήκευση, την νόθευση και τη διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών.

Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίας τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take – away ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον -180.000- ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop