Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2018 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα  στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών στο Βαρούσι πραγματοποιήθηκαν οι διπλωματικές και πτυχιακές εξετάσεις του σχολικού έτους 2017-18. Έλαβε δίπλωμα με  άριστα ο σπουδαστής της Σχολής Ιορδάνης Ντάσκας, και πτυχία βυζαντινής μουσικής με άριστα ο Στέργιος Χαχάμης και με λίαν καλώς οι Αθανάσιος Λαμπρόπουλος  και Νικόλαος Βελώνης, όλοι μαθητές του π. Αθανασίου Τύμπα.

Την εξεταστική επιτροπή με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελούσαν οι εξής: πρόεδρος ο πρωτ. Αθανάσιος Τύμπας, διευθυντής της Σχολής, μέλη: Κωνσταντίνος Ηλιάδης, πρώην διευθυντής της Σχολής, Ανδρέας Ιωακείμ, διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Ανάργυρος Βλάχος καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Ευθύμιος Σπύρου καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Ιωάννης Ντελής, καθηγητής στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστημένος από τα απόδοση των μαθητών τόνισε την προσφορά της Σχολής και υποσχέθηκε κάθε υλική και ηθική συμπαράσταση στους καθηγητές και μαθητές της.

Στην συνέχεια όταν άκουσε τον καλλικέλαδο κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας,  να αποδίδει ένα ψαλτοτράγουδο τον παρακάλεσε να ψάλλει με την συνοδεία του και τα άλλα μέλη της επιτροπής στην αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας στο χωριό Διαλεκτό. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια κατανυκτικότατη αγρυπνία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  με την συνοδεία πολλών κληρικών από τα γύρω χωριά. Ο χορός των ιεροψαλτών με χοράρχη τον Ανδρέα Ιωακείμ και μέλη τον π. Αθανάσιο Τύμπα, Ανάργυρο Βλάχο, Ευθύμιο Σπύρου, Γεώργιο Μπομπόκα και Νικόλαο Χλωρό ανάδειξε το μεγαλείο της Ψαλτικής Τέχνης και ειδικά των ύμνων της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Χρυσόστομος, ο Διευθυντής της Σχολής και οι καθηγητές της Ευθύμιος Σπύρου, Κωνσταντίνος  Παπαϊωάννου  και Νεκτάριος Παπαγεωργίου εύχονται στους νέους πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης