Τρίτη 28.06.2022 | Εορτάζουν: Ανάργυρος, Ανάργυρη, Αναργυρούλα, Γερμανός

Εξετάζουν Plan B για την αναδιάρθρωση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ29.05.2020 | 12:43 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Η σημαντικότερη είδηση που βγήκε από την τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League, αφορά το θέμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης των κατηγοριών

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, κάποιοι επέμειναν ότι πρέπει το σχέδιο που πρότεινε ο Ολυμπιακός Βόλου να πάει μέχρι τέλους και να τεθεί στην ψηφοφορία με τις ομάδες της SL2.

Ωστόσο, οι περισσότεροι και πιο ρεαλιστές υπογράμμισαν ότι αποκλείεται η SL2 να ψηφίσει υπέρ ενός πλάνου με δύο ομίλους και συνολικά 28 ομάδες και ενώ η FL θα έχει δικαίωμα μόνο τριών ψήφων στη διαδικασία.

Της άποψης αυτής υπεραμύνθηκε και ο εκπρόσωπος του Ιωνικού και από κάποιες ομάδες τόνισαν ότι θα πρέπει μάλλον να υπάρξει ένα Plan B’, που θα φέρει έστω περισσότερες από δύο ομάδες στη SL2 και το πιο βασικό να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στη Γ’ Εθνική.

Οπότε η άποψη του Ηλία Αιβάζογλου ότι το σχέδιο των δύο ομίλων δεν έχει τύχη, μάλλον προς το παρόν δικαιώνεται.

Να σημειωθεί πάντως, πως ότι και αν ψηφίσουν η SL2 και η FL για το θέμα της αναδιάρθρωσης τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η ΕΠΟ που θα είναι και εκείνη που θα πάρει την απόφαση για το τι θα ισχύσει τη νέα χρονιά.

 

Δίλημμα η διακοπή ή τα λεφτά της ΕΡΤ

 

Το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατό, καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση

Ωστόσο, ένα σημαντικό δίλημμα που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ότι εάν το πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί η ΕΡΤ δεν πρόκειται να καταβάλλει στις ομάδες την τελευταία δόση του συμβολαίου, που αντιστοιχεί σε ποσό περίπου 10 χιλιάδων ευρώ για κάθε ομάδα. Να σημειωθεί ότι η προτελευταία δόση θα καταβληθεί ούτως ή άλλως.

Από την άλλη, εάν οι ομάδες πάρουν το ρίσκο να ξεκινήσουν προπονήσεις ενώ βρίσκονται ακόμη σε αναστολή, τα έξοδα ενδεχομένως να είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα της ΕΡΤ και παράλληλα κανείς δεν εγγυάται ότι θα ανάψει πράσινο φως για την έναρξη του πρωταθλήματος.

‘Αρα, γίνεται κατανοητό ότι το πιο πιθανό είναι να αποφασιστεί διακοπή και να χαθεί απλά η τελευταία δόση της ΕΡΤ.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης