Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Εξόφληση για πρόγραμμα βιολογικών καλλιεργειών

ΕΛΛΑΔΑ19.07.2018 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το δρόμο προς την πληρωμή φαίνεται ότι παίρνει η εξόφληση υπολοίπων του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» και του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κονδύλι 60 εκατ. ευρώ το οποίο περιμένουν εδώ και καιρό οι αγρότες. Η σχετική απόφαση είχε υπογραφεί στις 22 Μαΐου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη και είχε σταλεί προς υπογραφή στον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιωργο Χουλιαράκη όπου και είχε κολλήσει.

Ωστόσο η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιουλίου στο ΦΕΚ. Οι πιστώσεις θα αφορούν αφενός κανονικές πληρωμές, όσο και ενστάσεις, αλλά και διάφορες άλλες εκκρεμότητες από παλαιότερα έτη, τα οποία περιμένουν εδώ και χρόνια οι δικαιούχοι των μέτρων.

Τα χρηματικά ποσά που θα καταβληθούν αφορούν μέτρα για: Απονιτροποίηση, Αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων, Διατήρηση του απελώνα Θήρας, Αμειψισπορά, Ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού, Ολοκληρωμένη διαχείριση τεύτλων, Αγρανάπαυση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης