Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Έρχονται ανακοινώσεις για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ19.03.2021 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εως τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενώ στόχος μέσα στα προσεχή τρία χρόνια να έχουν μοχλευθεί για το σκοπό αυτό κονδύλια που θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτό επεσήμανε χθες Παρασκευή 19 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαμουλάκη σχετικά με την ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος «Εξοικονομώ» για τον κλάδο του τουρισμού και κυρίως για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας, «έχουμε προγραμματίσει 100 εκατ. από το ΕΣΠΑ και έχουμε εντάξει 500εκατ., μισό δισ. δηλαδή, στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ενεργειακή αξιοποίηση στις επιχειρήσεις. Μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Άρα, εμείς αν θεωρήσουμε ότι είναι 600 εκατ. περίπου η δημόσια δαπάνη, καταλαβαίνετε ότι με τη μόχλευση περιμένουμε πάνω από 1 δισ. ευρώ τα επόμενα 2 – 3 χρόνια να αξιοποιηθούν ακριβώς για την ενεργειακή αναβάθμιση πολύ μικρών και μεσαίων μονάδων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης