Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Φάμελλος: Στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν κρύφτηκε πίσω από ασυλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30.04.2024 | 2:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στον ΣΥΡΙΖΑ κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν κρύφτηκε πίσω από ασυλία ή τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραιτήθηκε και «δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την ασυλία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε πως «σε μια τραγωδία με τόσους θανάτους κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν ξαναφέρνουμε στο μυαλό τον πόνο και τη θλίψη. Στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν χαίρεται και θέλω να είμαι ξεκάθαρος».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που έχει δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «οφείλω να καταθέσω αρκετοί πολιτικοί χώροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το Μάτι πολλές φορές έξω και έξω από τα πραγματικά δεδομένα».

Αναφερθείς στις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα από τότε για να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Για να πάει κάθε πολιτεία καλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να προλάβει να αντιμετωπίσει και να έχει σχέδιο. Όλα αυτά δεν υπήρχαν εκείνη την περίοδο».

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρένα Δούρου, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «η Δούρου δεν κρύφτηκε πίσω από ασυλία, δεν βλέπω να γίνεται αυτό τώρα, αλλά δεν θέλω να κάνω συμψηφισμούς. Η Δούρου ζήτησε επίσπευση της δίκης και δυστυχώς πάνω στη Δούρου επικεντρώθηκε ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο διαχείρισης του πόνου και της θλίψης».

Για το θεσμικό περιβάλλον της δίκης ότι άλλαξε ο νόμος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «απολύτως το αντίθετο συνέβη. Το βούλευμα παραπομπής για το Μάτι έλεγε ότι δεν δημιουργείται ευνοϊκότερο ή δυσμενέστερο περιβάλλον στο επίπεδο των ποινικών κωδίκων. Ξέρω ότι, επίσης, το θέμα της μετατροπής της ποινής με χρηματικό αντάλλαγμα δεν υπήρχε στον δικό μας κώδικα, εμείς είχαμε νομοθετήσει να εκτίονται οι ποινές και αυτό άλλαξε τώρα με τον κ. Φλωρίδη. Παράλληλα, το θέμα αναστολής λόγω εφέσεων υπήρχε πάντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ποινικοί κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τροποποιήσει την εξαγορά και ξαναήρθαν και διαφωνούμε και δεν τροποποίησαν το ποινικό περιβάλλον και το λέει το βούλευμα».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει θέσει πολλές φορές την άποψή του για θέματα Δημοκρατίας και δικαιωμάτων από εκεί και μετά για την πολιτική του τοποθέτηση θα πρέπει να τον ρωτήσετε εσείς. Αν πρέπει να πω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες για τα ζητήματα δημοκρατίας, θα πρέπει να το κάνουμε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης