Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Φαρκαδόνα: Έπιασαν δουλειά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ18.10.2018 | 4:22 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στην άμεση αξιοποίηση του προσωπικού που προσελήφθη στις αρχές της εβδομάδας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ προχώρησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου.

Στην Υπηρεσία, μέσω των 8μηνων συμβάσεων που υπεγράφησαν, κατατάχτηκαν 26 συνολικά εργαζόμενοι, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα από την περασμένη Δευτέρα για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Συγκεκριμένα υπάλληλοι πρασίνου, γενικών καθηκόντων, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές και διάφορες άλλες τεχνικές ειδικότητες προσελήφθησαν και θα ασκήσουν καθήκοντα στους τομείς της εν λόγω Ανιδημαρχίας και θα συντονίζονται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κοσμά.

Ο αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου έχουν φροντίσει για την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εργαζόμενοι.

Μετά την ιεράρχηση των αιτημάτων και την καταγραφή των προβλημάτων, βαρύτητα θα δοθεί στα σχολεία της περιοχής.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει ως Δήμος, αναμένεται να προτάξουμε παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τα σχολεία μας, ώστε οι χώροι να είναι καλαίσθητοι και ασφαλείς για τους μαθητές μας. Με το νέο προσωπικό που προσελήφθη μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες μας.», σημείωσε ο κ. Κοσμάς.

Μέσω των παρεμβάσεων αναμένεται η αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων, η επισκευή ζημιών που αντιμετωπίζουν οι κτηριακοί και βοηθητική χώροι, καθώς και η καθαριότητα των σχολικών προαυλίων.

Βέβαια η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν θα σταθεί μόνο στα σχολεία. Ήδη παρεμβάσεις ξεκίνησαν και στα χωριά του Δήμου με καθαριότητα σε κεντρικούς δημόσιους χώρους και εισόδους των δημοτικών διαμερισμάτων. Υπάλληλοι πρασίνου και γενικών καθηκόντων έχουν καταμεριστεί και θα εργάζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου τα χωριά να είναι καθαρά μιας και η εποχή που διανύουμε συμβάλει στην αποφύλλωση των δέντρων, κάτι που απαιτεί περισσότερα εργατικά χέρια και εργατοώρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης