Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Φαρκαδόνα: Προωθούνται σύγχρονες πολιτικές ανακύκλωσης

ΤΟΠΙΚΑ24.08.2018 | 6:11 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτει το περιβάλλον ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος υλοποιεί ή σχεδιάζει να εφαρμόσει σύγχρονες πολιτικές ανακύκλωσης.

Στόχος του Δήμου Φαρκαδόνας, βάσει αυτών των σύγχρονων πολιτικών, η διαχείριση των αποβλήτων να προσβλέπει, στη διαλογή υλικών στην πηγή με σκοπό τη ριζική αναβάθμιση της ανακύκλωσης και ανάκτησης με χωριστή συλλογή, στη μείωση στο ελάχιστο δυνατό της συνολικής ποσότητας ανακτήσιμων αποβλήτων που διατίθενται για υγειονομική ταφή.

Στη παρούσα φάση ο Δήμος Φαρκαδόνας με τη συνεργασία Υπηρεσιών του και Αντιδημαρχιών υλοποιεί τα προγράμματα ανακύκλωσης σε μελάνια, τόνερ, τύμπανα , μπαταρίες. Σημείο συλλογής των προαναφερόμενων υλικών είναι το δημαρχείο Φαρκαδόνας.

Φυσικά ο σχεδιασμός δεν μένει μονάχα σ’ αυτό το σημείο. Ακλουθεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση νέων προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον που θα αφορούν στην ανακύκλωση διάφορων υλικών.

Ήδη τον περασμένο μήνα ελήφθη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης ελαστικών αυτοκίνητων του Δήμου με τη συνεργασία εταιρίας συλλογής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να τρέξει το επόμενο διάστημα ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, όπως επίσης και υφασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στο Δήμο Φαρκαδόνας και η συλλογή θα γίνεται σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα προταθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σε άλλη φάση κι εντός του χρόνου που διανύουμε ο Δήμος θα τρέξει το πρόγραμμα της συλλογής γυαλιού, λαμπών, μικροσυσκευών, ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών υλικών.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των ειδικών κάδων σε διάφορα σημεία του Δήμου, η σκυτάλη θα περάσει πλέον στους δημότες, οι οποίοι θεωρείται ότι θα ανταποκριθούν πλήρως, μιας και στο Δήμο Φαρκαδόνας, όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμα η δημοτικής Αρχή «Αγαπάμε το Περιβάλλον και Ανακυκλώνουμε».

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης