Πέμπτη 29.07.2021 | Εορτάζουν: Θεόδοτος, Θεοδότης, Θεοδότη, Καλλίνικος, Καλλινίκης

Φαρκαδόνα: Σε θέση μάχης η Υπηρεσία Καθαριότητας

ΤΟΠΙΚΑ23.08.2018 | 2:02 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εντατικοποιούνται ημέρα με την ημέρα οι εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού των προαύλιων χώρων των διδακτηρίων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κώστα Κοσμά, βρίσκεται σε θέση μάχης για να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα, ένα δεκαπενθήμερο πριν την έλευση των μαθητών στα σχολεία.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας στα τέλη της άνοιξης αλλά και στις αρχές του καλοκαιριού είχε προχωρήσει σε μια προεργασία, αποψιλώνοντας χόρτα και πραγματοποιώντας εργασίες καθαρισμού στις σχολικές αυλές προκειμένου να αποφύγει την έντονη ανάπτυξη της βλάστησης εντός της θερινής περιόδου. Κατέγραψε τις ανάγκες στο σύνολό τους, δίνοντας προτεραιότητα στις περιπτώσεις εκείνες που παρουσίαζαν μεγάλα προβλήματα. Το γεγονός αυτό βοήθησε, ώστε να περιοριστεί η βλάστηση, ειδικά το φετινό καλοκαίρι, που επικράτησαν αυξημένες βροχοπτώσεις και συνέβαλαν στη ραγδαία ανάπτυξη των χόρτων.

Στην παρούσα φάση, συνεργεία του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν την αποψίλωση χόρτων στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου της Φαρκαδόνας που συστεγάζεται με το επαγγελματικό λύκειο. Ένας ιδιαίτερα μεγάλος χώρος, στον οποίο η βλάστηση ήταν έντονη, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί κατά τους προηγούμενους μήνες μια προεργασία. Οι χώροι των δυο σχολείων αποψιλώθηκαν, καθαρίστηκαν από τα συνεργεία, τα οποία θα επεκτείνουν την δραστηριότητά τους στο σύνολο των σημείων.

Το πρόγραμμα καθαριότητας θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου, και ειδικά σ’ εκείνα που οι προαύλιοι χώροι τους είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και περιλαμβάνουν πράσινο. Σ’ αυτά τα σχολεία συμπεριλαμβάνονται της Οιχαλίας και δη το γυμνάσιο και το λύκειο, όπου υπάρχουν μεγάλοι χώροι πρασίνου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε όλα τα διδακτήρια λίγες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop