Παρασκευή 16.04.2021 | Εορτάζουν: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη, Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

Φάτνη στα βράχια των Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ19.12.2019 | 2:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η Καλαμπάκα έχει “παράδοση” στις ιδιαίτερες φάτνες . Πριν από χρόνια έγινε η αρχή με μια εντυπωσιακή (για όσους ήμαστε παιδιά τότε!) φάτνη που φιλοξενούνταν στην κεντρική πλατεία με φιγούρες σε πραγματικό μέγεθος ανθρώπων και ζώων.

Φέτος όμως, το “πρότζεκτ” φάτνη πέρασε σε άλλο επίπεδο… με μια παράσταση σε σπηλιά των Μετεώρων, εύκολα ορατή και πραγματικά μοναδική και λόγω του τόπου που φιλοξενείται.

Για πρώτη φορά φέτος κατασκευάστηκε φάτνη σε σπηλιά των Μετεώρων στο δυτικό άκρο τους, στον βράχο «Αμπάρια».

Πρόκειται για μία τεράστια σπηλιά, όπου τοποθετήθηκαν φιγούρες της Παναγίας, του Χριστού, των μάγων κ.λπ., ενώ ένα τεράστιο άστρο δεσπόζει από πάνω της. Φυσικά, φωταγωγήθηκε ανάλογα, για να είναι ορατή τη νύχτα και να αποτελεί κέντρο προσοχής για τους επισκέπτες.

Βέβαια, η φάτνη αυτή δεν είναι προσβάσιμη, για να μπορεί να τη δει κάποιος από πολύ κοντά, ωστόσο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος. Η φάτνη επιλέχθηκε να γίνει σε αυτή την τοποθεσία, για να συνδυαστεί με το Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης, και να αποτελέσουν μαζί ένα από τα τρία σημεία αναφοράς της πόλης κατά τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο με ανάλογες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop