Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Φεγγαροφύλακες – λογοτεχνία του φανταστικού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ05.11.2020 | 5:03 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Γράφημα» το νέο βιβλίο της Γεωργίας Καλαμαρά «Φεγγαροφύλακες».

Πριν χίλια φεγγαροέτη, ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι δύο φεγγαροφύλακες, Λουνέρ και Ρενούλ, πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο.

Πόσο θερμή είναι η Πίστη των ανθρώπων στη Σελούρια γη;

Η αγάπη είναι αρκετή για να υπερκεραστούν τα εμπόδια στην ένωση δύο διαφορετικών ανθρώπων;

Ποια αλήθεια κρύβουν τελικά οι φεγγαροφύλακες;

Ένας εκλεκτός. Πλάσματα υπεράνθρωπα με ασημόμαυρα μάτια και μαύρα μαλλιά. Ένα Ασημένιο δέντρο. Ένα Ασημόμαυρο δέντρο. Πανθήριπποι, σέραγκον, πουλιά της λησμονιάς, λυκοθεριά… Μια χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο. Πώς δρουν οι φεγγαροφύλακες και πόσο επηρεάζουν τη θεϊκή τους φύση οι αποφάσεις τους;

 

Η συγγραφέας

Η Γεωργία Καλαμαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλεία. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Κατοικεί στην Αθήνα από το 2000. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ψηφιακές Επικοινωνίες και τα Δίκτυα. Εργάζεται σε ειδησεογραφικό σάιτ ως διορθώτρια-επιμελήτρια άρθρων, ωστόσο ασχολείται και με τη διόρθωση κι επιμέλεια κειμένων. Πάρα πολλά διηγήματά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κυκλοφορούν σε ανθολογίες από ποικίλες εκδόσεις, ενώ κάποια άλλα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες (δημοκρατία, Η ΓΝΩΜΗ). Έχει συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο τοβιβλίο.net του 2018 και του 2019, ενώ τα περιοδικά «Λογοτεχνικό Δελτίο» της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης (τεύχος Σεπτεμβρίου) και «ΚΕΦΑΛΟΣ» (τεύχος Οκτωβρίου) φιλοξενούν διήγημα και διήγημα μαζί με άρθρο λογοτεχνικού περιεχομένου αντίστοιχα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα και διήγημα, σεμινάρια για τη λογοτεχνία του φανταστικού, καθώς επίσης και σεμινάριο διόρθωσης κι επιμέλειας κειμένων. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί η ανθολογία «Βρόχος» όπου περιέχεται η συγγραφική της συνεργασία με τον συγγραφέα Γιώργο Δάμτσιο. Οι «Φεγγαροφύλακες» (εκδόσεις Γράφημα) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα επικής φαντασίας. Το εν λόγω μυθιστόρημα ενέπνευσε τους Silent Vortex (ελληνική μέταλ μπάντα) οι οποίοι συνέθεσαν κομμάτι με τίτλο «Moonkeepers» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ σε λίγους μήνες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης