Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Φιλαρμονικές… επισκέψεις στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ27.04.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μαθητές και μαθήτριες από τέσσερις εκπαιδευτικές δομές επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικκαίων.

Επρόκειτο για τη η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Πύλης, το ΚΔΑΠ Σταθμός του Δήμου Τρικκαίων, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου και του Γυμνάσιο Στεφανοβίκεου. Οι επισκέψεις στο μεγαλοπρεπές κτήριο της Δωροθέας Σχολής, εκτυλίχθηκαν σε ουσιαστική ξενάγηση στον κόσμο της μουσικής και ειδικά της φιλαρμονικής μουσικής, που στα Τρίκαλα έχει μια ιστορία 127 ετών. Τόσο η μαέστρος κ. Μαίρη Μητσοπούλου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδ. Τράντος, προσέφεραν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε επίπεδα ενημέρωσης, πρακτικής, ιστορίας, για να μπορούν τα παιδιά να γνωρίζουν καλύτερα τη σημασία και την προσφορά των φιλαρμονικών. Ειδικά για τα Τρίκαλα, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για όλο το πλαίσιο λειτουργίας τη Δημοτικής Φιλαρμονικής με βάση την προσφορά της και τη μακρόχρονη ιστορία της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι επισκέψεις συνέπεσαν με πρόβα των μελών της Φιλαρμονικής, οπότε υπήρχε άμεση επαφή και γνωριμία με το ηχητικό σύνολο ή με ορισμένα όργανα πουμαθητές/τριες δεν έχουν την ευκαιρία να συναντούν συχνά.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες επισκέψεις συνδυάζονταν με άλλες δραστηριότητες σε μια πόλη γεμάτη μουσική, καθώς η εκπαίδευση συνεχιζόταν στο Μουσείο Τσιτσάνη ή και στη «Γωνιά Μητροπάνου».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης