Δευτέρα 08.08.2022 | Εορτάζουν: Μύρων, Μύρα, Μίρκα, Τριαντάφυλλος, Τριανταφύλλης, Φύλλης, Φύλλιος, Τριανταφυλλένιος, Τριανταφυλλιά, Φύλλη, Φύλλια, Φυλλιώ, Φυλλίτσα, Τριανταφυλλένια, Ρόζα

ΦΙΛΟΣ Τρικάλων: Στις 6 έως 8 Νοεμβρίου 2020 το 12ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16.09.2019 | 2:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα (αίθουσα Επιμελητηρίου Τρικάλων) το τριήμερο 12ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, το οποίο, όπως και τα έντεκα προηγούμενα (από το 1987 έως σήμερα), διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Το νέο (12ο) Συμπόσιο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφ. Ενότητα Τρικάλων και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στο εν λόγω Συμπόσιο θα κληθούν να πάρουν μέρος διάφοροι επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ερευνητές, λαογράφοι, φιλόλογοι, αρχιτέκτονες κ.ά.) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα προβούν σε ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με την φιλολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία και αρχιτεκτονική της περιοχής Τρικάλων.

Τα επιστημονικά συμπόσια, που διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ., και η έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών τους, συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα και μελέτη της περιοχής Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελούν οι:

1) ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΑΣ,  ομότ. καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών, ως  πρόεδρος.

2) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΗΜΑΣ, φιλόλογος – δρ ιστορίας, ως αντιπρόεδρος.

3) ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΟΥΛΑ, φιλόλογος ως γραμματέας.

4) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΠΠΑ-ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ, δ/ντρια 26ου Δημοτ. Σχολ. Τρικάλων, ως ταμίας.

5) ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, ως μέλος.

6) ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ, δικηγόρος – πρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου Δ. Τρικκαίων, ως μέλος.

7) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ, πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων, ως μέλος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης