Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ διδάσκουν χορούς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20.02.2019 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια πολύ ωραία εκδήλωση με παιδαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα έγινε την περασμένη εβδομάδα ημέρα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus όπου φιλοξενούνταν μαθητές από 7 χώρες: Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία, Λιθουανία, Σκόπια, Πολωνία, Ισπανία.

Μετά από πρόταση του Γυμνασιάρχη του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Ευάγγελου Κίτου προς το ΤΕΦΑΑ και συγκεκριμένα προς την Ειδικότητα Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, ομάδα φοιτητών με τον πανεπιστημιακό τους δάσκαλο κ. Γιάννη Δήμα στήριξαν το πρόγραμμα, με μια υποδειγματική διδακτική δράση.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, όπως επίσης μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου γνώρισαν και έζησαν μια πτυχή του πολιτισμού μας μέσα από την ομορφιά την χάρη των αρχέγονων ρυθμών, των μελωδιών και των τραγουδιών γνωρίζοντας και μαθαίνοντας ελληνικούς χορούς, υπό την μορφή παρέας.  Ο ελληνικός κυκλικός χορός με την λαβή του μας φέρνει κοντά, αγκαλιάζει όλο τον κόσμο, γίνεται κοινωνός επικοινωνίας και συναδέλφωσης,. Αυτό ήταν και το μήνυμα της συνάντησης.

Το πρόγραμμα συντόνισε η υποδιευθύντρια κ. Ουρανίας Παπαζεύκου με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Εύης Αστρίτη.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους έμειναν ευχαριστημένοι εκφράζοντας τα καλλίτερα λόγια για αυτήν την εκπαιδευτική συνάντηση.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους φοιτητές του ΤΕΦΦΑ και το δάσκαλος να τους βοηθήσουν σε ανάλογη δράση και στο επόμενο πρόγραμμα erasmus που προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Μαρτίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop