Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

«Follow the River» με φόντο τον Ληθαίο

ΤΟΠΙΚΑ05.06.2019 | 2:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάπλαση του Ληθαίου ποταμού, ο Δήμος Τρικκαίων συνργάζεται σε μια νέα διοργάνωση που αναδεικνύει τον ίδιο τον ποταμό. Είναι το «Follow the River» (Ακολουθούμε τον ποταμό), που διοργανώνεται στις 16 Ιουνίου 2019 Τρικάλων με μια αγωνιστική διαδρομή που ακολουθεί την όχθη του Ληθαίου ποταμού, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διαδρομή ακολουθεί το ποτάμι, από την κεντρική πλατεία μέχρι περίπου τη Ζωαγορά με επιστροφή και τερματισμό επίσης στην κεντρική πλατεία.

Πρόκειται για θεσμοθέτηση αγώνων δρόμου σε επίπεδο Κυπέλλου Ελλάδος με την επωνυμία «Follow the River Cup», στον οποίον οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες στις διοργανώτριες πόλεις και διακρίνονται, θα επιβραβεύονται με ανάλογες διακρίσεις στο τέλος των αγώνων.

Ο θεσμός F.R.CUP για το 2019 περιλαμβάνει τις πόλεις των Τρικάλων, της Έδεσσας και της Άρτας, ενώ για το 2020 θα συμμετέχουν 6 έως 8 πόλεις που διατρέχονται από ποτάμια.

Όπως τονίζεται σχετικά, «Όνειρο και σκοπός του Dielpis που έχει εμπνευστεί και σχεδιάσει αυτόν τον νέο θεσμό αγώνων δρόμου για την Ελλάδα, είναι να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό θεματικό κίνημα αγώνων δρόμου σε όχθες ποταμών που διαρρέουν συγκεκριμένες πόλεις. Παράλληλα προβάλλει, μέσα από τους αγώνες αυτούς, τις πόλεις και αναπτύσσει τον θεματικό Αθλητικό τουρισμό».
Ετσι, το Dielpis «σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης των Τρικάλων ΓΥ.Σ.Τ. και ΖΕΥΣ καλούν τους λάτρεις των αγώνων Δρόμου από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο νέο αλλά ΠΟΛΛΑ υποσχόμενο αθλητικό θεσμό».

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) τις ώρες 10:00 – 12:30 στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης». Επίσης,  μέσω viva.gr  στη διεύθυσνη https://www.viva.gr/tickets/sports/kentriki-plateia-trikalon/follow-the-river/

Το πρόγραμμα αγώνων είναι το ακόλουθο:
1. Κυριακή 16/6, 09:30

Διαδρομή 10.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007) Κεντρική πλατεία Τρικάλων – Τρίκαλα

  1. Κυριακή 16/6, 11:30

Διαδρομή 5.000 μ. (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι έως το 2007)   – Τρίκαλα

  1. Κυριακή 16/6, 12:30

Διαδρομή 1.000 μ. Παίδων (συμμετέχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 έως 2011).

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης