Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Φόρος τιμής στους μαχητές του Υψώματος 731

ΤΟΠΙΚΑ09.03.2023 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Φόρο τιμής στους Μαχητές του Υψώματος 731 απότισαν το πρωί της Πέμπτης φορείς του νομού Τρικάλων. Με μια λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο χώρο όπου έχει ανεγερθεί το μνημείο Ηρώων στην περιοχή της Αγίας Κυριακής η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τίμησε όλους εκείνους τους μαχητές που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του έθνους.

Στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη και των αρχών του τόπου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομιλία από τον Σωτήρη Κύρμπα, δημοσιογράφο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό για τη σύγχρονη μάχη των Θερμοπυλών, με απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Σακκά και του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση στο χώρο του μνημείου παραβρέθηκε και τιμητικό άγημα του ΕΛΟΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Κύρμπας αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι οι ήρωες έδωσαν τον τιτάνιο αγώνα στο ύψωμα 731, για την ελευθερία της πατρίδας.

Σε δήλωσή του για την καθιερωμένη εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, τόνισε πως «οι Ήρωες του 731, οι Ήρωες που έγραψαν το Έπος του ’40, αποτελούν για όλους τους Έλληνες φωτεινό παράδειγμα. Αυτοί οι άνθρωποι με την δύναμη ψυχής τους και το απαράμιλλο θάρρος τους, στάθηκαν αγέρωχοι απέναντι στην τυραννία και έγραψαν μία ακόμη λαμπρή σελίδα στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα Ελευθερίας σε όλη την οικουμένη.

Αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους Έλληνες, αυτούς τους Ήρωες τιμούμε κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να αγκαλιάζει την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή, θεωρώντας ηθική υποχρέωση όλων μας, να μην ξεχάσουμε ποτέ τους Μαχητές που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης