Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Λογοτεχνικά κείμενα που συνοδεύονται από έγχρωμες εικόνες

Φωτεινές Γραφές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.05.2024 | 9:07 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Γραφή» το βιβλίο της Ευαγγελίας Μινάρδου «Φωτεινές Γραφές».

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλου του βιβλίου: «Φωτεινές γραφές»: Εκατόν είκοσι συν ένα λογοτεχνικά κείμενα, με φωτογραφίες που τα συνοδεύουν ως σημειολογικές απεικονίσεις τους. Εμπνευσμένα από την καθημερινή πραγματικότητα, από προσωπικά βιώματα και από δυο αγαπημένους τόπους–λίκνα της καρδιάς. Λογοτεχνήματα όπου το βιωματικό μετασχηματίζεται σε συλλογικό και πανανθρώπινο και το τοπικό σε υπερτοπικό και παγκόσμιο. Κείμενα προβληματισμού, που αντικρίζουν την αλήθεια της ζωής κατάματα, που σχολιάζουν τα φαινόμενα μιας εποχής σε κρίση, αλλά και συνομιλούν δημιουργικά με τον πολιτισμό, την Ιστορία, την πίστη, την παράδοση, την ομορφιά, τη χαρά της ζωής. Φωτεινές γραφές, στραμμένες σαν τα ηλιοτρόπια προς το φως της αισιοδοξίας, της αγάπης, της ελπίδας, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ευαγγελία Μινάρδου- Αδάμου είναι Φιλόλογος και συγγραφέας.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Δίδαξε επί σειρά ετών σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη γενέτειρά της, την Τήνο, και στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, τόπο διαμονής της οικογένειάς της κατά τα τελευταία είκοσι ένα έτη. Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Μαριλία. Διηγήματά της δημοσιεύονται  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο, ενώ έλαβε μέρος και στο 9ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν οι συλλογές διηγημάτων της «Γκρο πλάνο-ιστορίες κοντινής εστίασης» (2020) και «Αίμα στη φλέβα η θάλασσα» (2022). Οι «Φωτεινές γραφές» είναι το τρίτο της βιβλίο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης