Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Φωτιές άναψε η δήλωση Συρίγου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.01.2021 | 6:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η επίκληση της περιόδου της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο προκειμένου ο τελευταίος να υπερασπιστεί την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Συρίγος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας λέει: «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Ντροπιαστική χαρακτηρίζει την επίκληση πρακτικών της χούντας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών».

«Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΜέΡΑ25 σχολίασε: «Ο κ. Άγγελος Συρίγος παραπέμπει στο 1969 και την χούντα για να υποστηρίξει πως δεν είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει πανεπιστημιακή αστυνομία! Οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης λοιπόν, διαρκώς ξεδιπλώνονται, ο αυταρχισμός τους και η δημοκρατική εκτροπή όμως δεν θα περάσει».

Την ίδια ώρα πολιτικές κόντρες προκάλεσαν τα σημερινά συλλαλητήρια που έχουν εξαγγείλει φοιτητικές σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς στο φόντο της κυβερνητικής απόφασης για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Η αντιπολίτευση βάλλει κατά της κυβέρνησης εκφράζοντας τη στήριξή της στη διεξαγωγή των συλλαλητηρίων ενώ η ΝΔ απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποκρισία της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop