Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου

«Φουστανέλα με γαζί» η μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΤ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ01.02.2023 | 6:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Φουστανέλα, η φορεσιά της κλεφτουριάς, η λεβέντικη στολή των αγωνιστών του 1821 στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι η φορεσιά που συνδέεται με την ύπαρξη του Έλληνα σ’ όλο τον κόσμο και που κληροδοτήθηκε μαζί με τη Λευτεριά, με τη Μεγάλη Επανάσταση του Γένους πριν 200 χρόνια. Τιμήθηκε από την Κλεφτουριά, τους Καπεταναίους και τα παλικάρια στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, απόλυτα συνδεδεμένη με τον Ξεσηκωμό. Έγινε τραγούδι, χορός, ζωγραφιά, σύμβολο, φόβητρο για τους εχθρούς, στολή των γενναίων, στερνός και αχώριστος σύντροφος των ηρώων.

Στην φουστανέλα του Έλληνα είναι αφιερωμένη η μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ από πολλές περιοχές τη Ελλάδας. Άσπρες, μαύρες, κοντές, μακριές, των Θεσσαλών, των Βλάχων της Ηπείρου, των Σερρών, των Σαρακατσαναίων, της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας κ.ά. Μια μουσικοχορευτική παράσταση την  οποία επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος και στην οποία θα αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η φουστανέλα!

Εκατοντάδες χορευτές θα συμμετέχουν σ’ αυτή την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 5.3.23 & ώρα 7 μμ. στο Πνευματικό κέντρο του δήμου μας με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Θα υπάρχει συμβολική τιμή των 3 ευρώ για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου σε τρόφιμα που έχει ανάγκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης