Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Φυσιολογική η σεισμική δόνηση σύμφωνα με τον σεισμολόγο Θ. Γκανά

ΤΟΠΙΚΑ31.08.2018 | 7:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» και σχολιάζοντας την σεισμική δόνηση ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς. Ο Τρικαλινός στην καταγωγή σεισμολόγος χαρακτήρισε  φυσιολογική τη σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, που δεν προκαλεί ανησυχία.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αν και πρόκειται για έναν επιφανειακό σεισμό με μικρό εστιακό βάθος. Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα έχει ρήγματα μεσαίας διακύμανσης και δίνει σεισμούς κλίμακας από 3-5 Ρίχτερ.», τόνισε ο κ. Γκανάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι όποιες ζημιές σημειώνονται καταγράφονται σε παλιές οικίες ενώ κυριαρχούν και κατολισθητικά φαινόμενα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία στα χωριά του Ροπωτού και της Πιαλείας όπου σημειώθηκαν πρόσφατα και τα προηγούμενα χρόνια μετακινήσεις σπιτιών λόγω κατωλισθητικών φαινομένων, υπογράμμισε ότι τα δυο γεγονότα δεν συνδέονται με τους σεισμούς, μιας και πρόκειται για γεωλογικά φαινόμενα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020