Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Γ. Χάιδος: Επερώτηση για το πρόγραμμα «Ανάσα»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ03.11.2020 | 5:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επερώτηση για το πρόγραμμα «Ανάσα» και τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία-Covid19, κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Γιάννης Χάιδος.

Στο κείμενο της επερώτησης ο κ. Χάιδος αναφέρει:

Πριν από λίγες μέρες με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση οι πολίτες και κυρίως οι επαγγελματίες της Θεσσαλίας ενημερωθήκαμε μέσω του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων για την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς ο ενθουσιασμός της πρώτης στιγμής γρήγορα μετετράπη σε έντονο προβληματισμό και ανησυχία, μιας και οι επαγγελματίες όσο ανέτρεχαν στους όρους της επιχορήγησης τόσο διαπίστωναν τις λίγες έως ελάχιστες πιθανότητες που είχαν να βρίσκονται οι επιχειρήσεις στους τελικώς ωφελούμενους.

Συνάντησα πολλούς επαγγελματίες και συζήτησα διεξοδικά μαζί τους. Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία τους, κυρίως όσοι μικροεπαγγελματίες απασχολούν σχετικά μικρό αριθμό εργαζομένων. Άλλοι πάλι τόνιζαν πως το ποσό των 30 εκατομμυρίων που ανακοινώθηκε ως συνολικό ποσό επιχορήγησης είναι πολύ μικρό ειδικά σε ένα τέτοιο γενικευμένο σκηνικό πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων μιας και το σύνολο όλων των κλάδων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και αναλογιζόμενοι το μέγεθος των συνεπειών της πανδημίας για την αγορά και τους επαγγελματίες οφείλουμε όλοι με χρέος ευθύνης να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεση της περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε ουσιαστικά να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και όχι λόγω ιδιαίτερων προϋποθέσεων και όρων να εξαντληθεί αυτή η πραγματικά θετική προσπάθεια σε λίγους και καλούς.

Για να μη παραμείνει αυτή η προσπάθεια μόνο στις θετικές γνώμες δημοσιογραφικών μέσων και να δώσει πραγματικά ΑΝΑΣΑ σε όσους το οξυγόνο της επιχείρησης λιγοστεύει επικίνδυνα ο κ Περιφερειάρχης επερωτάται τα κάτωθι.

Α1 Τι σκοπεύει να πράξει η περιφερειακή αρχή σε σχέση με την κατηγοριοποίηση εξέτασης των αιτήσεων ανάλογα με το μέγεθος του τζίρου, τη φύση της επιχείρησης αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων σε πιο κλειστό εύρος;

Β1 Ποιες είναι οι προθέσεις σας ως προς την ανησυχία των επαγγελματιών σχετικά με το μικρό, κατά την ομολογία τους,  κονδύλιο επιχορήγησης;

2 Υπάρχει δυνατότητα να επαυξηθεί και μέχρι ποιου ποσού ώστε να υπάρχει μια ικανή κατανομή της επιχορήγησης και σημαντική βοήθεια στους πραγματικάπάρα πολλούς πληγέντες επαγγελματίες της Θεσσαλίας;

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης