Σάββατο 20.04.2024 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Γάμος ομόφυλων: Με 175 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16.02.2024 | 4:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη πλειοψηφία 175 βουλευτών υπέρ, αλλά και αρκετές διαφοροποιήσεις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το πρωί της Παρασκευής είχαν καταμετρηθεί 176 «ναι», 76 «κατα», και 2 παρών, ενώ απείχαν 46 βουλευτές. Αργότερα όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής διαπίστωσαν ότι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Καρασμάνης είχε τελικά ψηφίσει κατά και όχι υπέρ, οπότε οι θετικές ψήφοι είναι τελικά 175 και οι αρνητικές είναι πλέον 77.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε μετά το αποτέλεσμα: «Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης