Σάββατο 07.12.2024 | Εορτάζουν: Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/5083/25-11-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός»

ΤΟΠΙΚΑ 19.11.2024 | 4:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024 στην Καλαμπάκα τη 2η Διατοπική συνάντηση των εταίρων, καθώς και τοπική εκδήλωση στο Δήμο Μετεώρων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός», του υπό Μέτρου 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Ν. Τρικάλων.

Το εν λόγω Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας αφορά στην ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με στόχο την προβολή των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων, της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και της δικτύωσης. Αναμφίβολα, η γαστρονομική κουλτούρα κάθε τόπου αποτελεί ένα από τα αυθεντικά πολιτισμικά στοιχεία του. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μιας περιοχής αποκαλύπτουν τα ποιοτικά οικονομικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας αυτής.

Ειδικότερα, μέσω της δικτύωσης και της διατοπικής συνεργασίας των εταίρων του σχεδίου επιδιώκεται η:

-Ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, με γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

-Διασύνδεση της τουριστικής ταυτότητας των περιοχών με τα χαρακτηριστικά προϊόντα τους και ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

-Διεύρυνση του «Δικτύου Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών», με ενσωμάτωση νέων μελών και χαρακτηριστικών προϊόντων από κάθε περιοχή, καλύπτοντας γεωγραφικά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

-Ενσωμάτωση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα των πιο εκλεκτών ελληνικών προϊόντων, ΠΟΠ, ΠΓΕ και επιλεγμένα, με τη δημιουργία των πιο εκλεκτών και χαρακτηριστικών γεύσεων.

-Δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων, τη γαστρονομία και τον τουρισμό ως συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου, για τη συλλογική υλοποίηση δράσεων.

Στην διατοπική συνεργασία συμμετέχουν συνολικά ως εταίροι είκοσι τρεις ελληνικές Ομάδες Τοπικής Δράσης του Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020. Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια ως εταίρος, αναγνωρίζοντας τη διαρκώς ανοδική συμβολή της γαστρονομίας στην εθνική ταυτότητα και το τουριστικό προϊόν, με διαρκή πάντα γνώμονα την ενίσχυση όλων των τομέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη διασύνδεσή τους με την παράδοση και γαστρονομική κουλτούρα του νομού Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια σημαντική Συνάντηση Γαστρονομικού πολιτισμού στην πόλη μας με τη συμμετοχή πλήθους διατοπικών φορέων και την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης