Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Γενική απεργία την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΤΟΠΙΚΑ08.11.2022 | 5:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Γενική πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, εν μέσω της δραματικής αύξησης τόσο στο ενεργειακό κόστος όσο και στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης.

Στα Τρίκαλα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, με φορείς και συνδικάτα να καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία, στην οποία θα συμμετέχουν και οι επαγγελματίες. Άλλωστε σε κοινή ενημέρωση για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις προχώρησαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Τρικάλων, το Επιμελητήριο Τρικάλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Η λογική των οριζόντιων επιδοτήσεων ουσιαστικά προσφέρει πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έτσι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Από την άλλη μεριά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση  έχει εγκαταλείψει όσους βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη, όπως είναι οι χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο οι παραπάνω φορείς με αποφάσεις των οργάνων τους και ύστερα από αποφάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί για την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου, Από κοινού και με τους εργαζόμενους, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ: Ολους τους συναδέλφους  να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί   την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30  στην οδό Απόλλωνος 10 στην είσοδο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ».

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι Οδοντίατροι, καθώς σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 04/11/2022, το ΔΣ του ΟΣΤ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του συλλόγου στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 09/11.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης