Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

«Για Φαντάσου… Τι μπορούμε να επιτύχουμε χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά!»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ06.09.2019 | 4:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συνεχίζοντας τις δράσεις της στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας, πραγματοποίησε τη δράση “Για φαντάσου… Τι μπορούμε να επιτύχουμε χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά.”

Τα μαθηματικά είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, τα παιδιά έμαθαν για τη θεωρία των πιθανοτήτων μέσω του προβλήματος του ΜόντιΧόλ,  ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της επιστήμης των πιθανοτήτων. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες γνώρισαν τη χρησιμότητα της στατιστικής στον κόσμο όπου κλήθηκαν να βελτιώσουν το σχεδιασμό ενός ελικοπτέρου ερευνώντας την επιρροή τεσσάρων παραγόντων στο χρόνο πτήσης, μέσω ενός πειράματος.

Το πείραμα περιλάμβανε χάρτινα ελικοπτεράκια τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση συγκεκριμένους τέσσερις παράγοντες ώστε να βρεθεί το ελικόπτερο με το μέγιστο χρόνο πτήσης.  Mε αυτό τον τρόπο τα παιδιά συμβούλευσαν τους μηχανικούς του ελικοπτέρου σχετικά με τις ρυθμίσεις των παραγόντων για να αυξήσουν την ώρα πτήσης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βασίλειο Παππά, Γυμνασιάρχη στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, για την πολύτιμη συμβολή του στη δράση.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020