Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Για μία ακόμη φορά μπροστά στην αφρικανική σκόνη

ΕΛΛΑΔΑ10.05.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για την αντιμετώπιση περιστατικών που θα σχετίζονται με τα υψηλά ποσοστά Αφρικανικής σκόνης. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγω για εμφάνιση αυξημένων ποσοστών που θα κάνουν την εμφάνιση τους από σήμερα αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θέτοντας σε εγρήγορση της υγειονομικές Αρχές.

Η Αφρικανική σκόνη που είναι περισσότερο εμφανής φέτος από άλλες χρονιές, κάνει εκ νέου την εμφάνισή της στη χώρα δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην καθώς η θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς και ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές από την Παρασκευή με την βελτίωση να αναμένεται από την Κυριακή.

Η αφρικανική σκόνη που επηρεάζει την Ελλάδα και σήμερα είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων σκόνης από την έρημο Σαχάρα. Η συχνότητα και η ένταση των φαινομένων αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα μπορεί να ποικίλλει από έτος σε έτος, από 7 έως 20 επεισόδια (μέσος όρος 13 επεισόδια/έτος), ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες και την ποσότητα της σκόνης που μεταφέρεται από τη Σαχάρα.

Αυτό το φυσικό γεγονός μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, κυρίως μέσω της υποβάθμισης της ποιότητας του αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τους κατοίκους των αστικών κέντρων και περιοχών με ήδη χαμηλή ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης