Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Για ρύθμιση των οφειλών καλεί τους οφειλέτες η ΔΕΥΑ Μετεώρων

ΤΟΠΙΚΑ11.09.2019 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κάλεσμα στους δημότες να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί μέχρι και την 16η Ιουλίου 2019, κάνει η ΔΕΥΑ Μετεώρων.

Σύμφωνα με την ρύθμιση οι πολίτες που έχουν τυχόν οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Μετεώρων, μπορούν να προσέλθουν στο ταμείο και να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, με την ένταξη στη ρύθμιση προβλέπεται εξόφληση της οφειλής μέχρι και σε 100 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, και με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Μετεώρων τονίζεται και το πότε καταργείται η ρύθμιση της οφειλής: «Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, αν ο οφειλέτης: α) δεν καταβάλλει τρεις συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, β) έχει υποβάλλει αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 16/09/2019, ενώ πληροφορίες μπορεί να λαμβάνει κανείς από την ΔΕΥΑΜ και στα τηλέφωνα 2432-3-50260, 2432-3-50261.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020