Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Γεια στο στόμα σου…

ΤΟΠΙΚΑ12.03.2020 | 9:52 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Βγήκε ο δήμαρχος της γειτονικής Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης και είπε δύο – τρεις σοβαρές κουβέντες για την ανευθυνότητα των καταστηματαρχών της  πόλης στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με τις γεμάτες καφετέριες και τα μπαρ, όπου οι καταστηματάρχες, αντί να αραιώνουν τα τραπέζια, στριμώχνουν τους πελάτες για να χωρέσουν και τους μαθητές τώρα που έκλεισαν τα σχολεία.

«Η μισή πόλη κοιμάται και δεν έχει καταλάβει τι έρχεται. Αν συνεχίσουν έτσι σε 15-20 μέρες θα δουν εικόνες σαν της Ιταλίας και τότε θα κλείσουν τα μαγαζιά τους θέλοντας και μη», δήλωσε ο δήμαρχος, για να συμπληρώσει ότι θα ζητήσει συνάντηση άμεσα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης για να τους νουθετήσει και αν χρειαστεί να επιβληθούν και πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Αν ο δήμαρχος Λάρισας έρχονταν στα Τρίκαλα και περπατούσε στα στέκια της πόλης δεν θα είχε διαφορετική άποψη για την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται και εδώ τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Γεμάτες καφετέριες και κατάμεστα ίντερνετ καφέ από πιτσιρικάδες που υποτίθεται ότι δεν πάνε σχολείο για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό και να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του επικίνδυνου ιού.

Είναι οι ίδιοι πιτσιρικάδες που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπουν τους Ιταλούς συνομιλίκους τους να θρηνούν παππούς και γιαγιάδες από τον κορωνοϊό. Είναι οι ίδιοι καταστηματάρχες που διαβάζουν τις ειδήσεις για τα κλειστά μαγαζιά των συναδέρφων τους  στη γειτονική χώρα. Τα βλέπουν, τα διαβάζουν, αλλά τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αλλάξει τον Ελληνάρα που θέλει το φρεντάκι του αραχτός στον πεζόδρομο. «Είναι πανδημία, δεν είναι αστεία υπόθεση» είπε ο κ. Καλογιάννης ο οποίος φαίνεται ξέχασε ότι είμαστε αστείοι και ανεύθυνοι άνθρωποι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop