Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Για συνεχή διάλογο μίλησε από το Βόλο ο Κ. Γαβρόγλου

ΤΟΠΙΚΑ10.08.2018 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 9 Αυγούστου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Τον Υπουργό υποδέχτηκαν οι πρυτανικές αρχές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκοί και μέλη του προσωπικού. Μετά την προσφώνηση του Πρύτανη κ. Γ. Πετράκου, ο κ. Γαβρόγλου ανέλυσε τους άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις, τα διακυβεύματα και την ανάγκη χάραξης πολιτικής με γνώμονα το μέλλον. Αναφέρθηκε κατόπιν στο σχέδιο για την «νέα αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου Θεσσαλίας» και την ανάγκη να διορθωθούν παθογένειες με βάση τον ορθολογισμό και το συνεχή διάλογο.

Στη εκτενή συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις για το ίδρυμα, ώστε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αφενός να ξεπεράσει υφιστάμενα προβλήματα κυρίως, όμως, να έρθει κοντύτερα στις τοπικές κοινωνίες και να διαδραματίσει βαρύνοντα ρόλο διεθνώς.

Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, ο κ. Γαβρόγλου είχε ουσιαστικές και γόνιμες συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Α. Καλογιάννη. Κεντρικό θέμα στις δύο συναντήσεις ήταν το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι όροι στη διαμόρφωσης του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί παρά να είναι αμιγώς ακαδημαϊκοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο είναι ανοιχτό στον διάλογο, αλλά όχι σε πολιτικά και κομματικά παιχνίδια που για χρόνια παίζονταν στις πλάτες της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Συμφωνήθηκε, τέλος, το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Θεσσαλίας στην Αθήνα, για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης