Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Για την Ημέρα κατά της Βίας ενημερώθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ομόνοια του Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ09.03.2023 | 6:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα ζητήματα του σχολικού εκφοβισμού συζήτησαν και για αυτά ευαισθητοποιήθηκαν, οι μαθητές και μαθήτριες του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ του Δήμου Τρικκαίων.

Mε αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Μαγική πυξίδα» συζήτησαν με τα παιδιά διάφορες πλευρές του θέματος αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού: να μπορούν να τα αναγνωρίζουν, να κατανοούν τις αρνητικές και ανεπανόρθωτες πολλές φορές συνέπειες που μπορούν να προξενήσουν στους συμμαθητές τους και να παρεμβαίνουν για την εξάλειψή τους.
Με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού κ. Μαρίας Μπλούτσου τα παιδιά κατανόησαν το θέμα και στέλνουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα:

«Ονειρεύομαι ένα σχολείο με δυο χέρια ανοιχτά, για να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Με δύο πόδια δυνατά, για να προσφέρει «σιγουριά» ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον»!

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης