Πέμπτη 01.06.2023 | Εορτάζουν: Ευέλπιστος, Ευελπίστη, Ιέραξ, Ιέρακας, Γέρακας, Γεράκης, Γερακίνα, Πύρρος, Πύρος, Πύρρα, Πύρα, Θεσπέσιος, Θεσπέσης, Θεσπέσια, Ιουστίνος

Για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τοποθετείται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟΠΙΚΑ12.10.2018 | 4:35 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί του Σαββάτου οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του κόμματος, με θέμα τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η συνέντευξη τύπου δίνεται για να γίνει ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα όσον αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και ειδικότερα όσον αφορά τα Τρίκαλα, μετά και την τελευταία επαφή με τον υπουργό Παιδείας. Αναμενόμενο, όμως, είναι να υπάρξει και σχετική τοποθέτηση για την μη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον υπουργό. Να σημειωθεί πως στη συνέντευξη τύπου, θα βρίσκονται σίγουρα οι Π. Δριτσέλη και Χρ. Σιμορέλης και μένει να δούμε αν τελικά θα προλάβει να παραστεί και ο Σ. Παπαδόπουλος, καθώς βρίσκεται λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Για τα αυτοδιοικητικά

Όσον αφορά τις εξελίξεις για τα αυτοδιοικητικά, έχει δημιουργηθεί μία ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία τρέχει όλο αυτό το διάστημα, κάνοντας συνεχείς επαφές, ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα κείμενο αρχών το οποίο θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε συνεργασία. Όσον αφορά το Δήμο Τρικκαίων, αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η κίνηση αυτή να έχει πάρει σχήμα, ενώ ο σχεδιασμός θέλει την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη να υπάρξει και η πρώτη δημόσια εμφάνιση.

Πάντως, από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ανοιχτοί στην συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί τόσο από τη συμφωνία σε επίπεδο θέσεων, όσο και από μία σειρά άλλων θεμάτων.

Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του κόμματος, στην οποία θα παραστούν τόσο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Σταύρος Νταούλας, όσο και οι βουλευτές του κόμματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης