Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Γιοφύρι Παλαιοκαρυάς

Η πιο γραφική και ειδυλλιακή παραλία του νομού Τρικάλων!

ΤΟΠΙΚΑ15.07.2018 | 1:06 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Όχι δεν μας έφεραν θάλασσα. Εξάλλου ποιος τη χρειάζεται στα Τρίκαλα όταν τα ποτάμια ακόμη μας καλούν να δροσιστούμε; Κανείς. Απόδειξη η παραλία της Παλιοκαρυάς Τρικάλων, ελάχιστα χιλιόμετρα από την Πύλη και τα Τρίκαλα. Μας περιμένει σε ένα περιβάλλον που όμοιό του είναι δύσκολο να βρούμε . Στιγμές καλοκαιριού με μουσική επένδυση τη ροή του νερού στο φράγμα και τη θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς χαμηλότερα από την πόλη αλλά και από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές.

Το καλοκαίρι το ποτάμι γίνεται τόπος συνάντησης εκδρομέων, τουριστών, δεινών κολυμβητών, φρεσκοπαντρεμένων ζευγαριών και όσων λατρεύουν το βουνό αλλά και το υγρό στοιχείο. Τραπεζάκια, καλάθια πικ νικ, πετσέτες, ακόμη και ψάθες στήνουν το καλοκαιρινό σκηνικό στο φράγμα. Παιδάκια που παίζουν με τα νερά του ποταμιού που προς ανακούφιση από τον καύσωνα είναι παγωμένα από τη συνεχή ορμητικότητα. Κάποιοι δεν διστάζουν να βουτήξουν με την ίδια άνεση που θα βουτούσαν σε κάποιο παραλιακό θέρετρο. Σε κάποιους το κρύο νερό επιδρά μάλλον σοκαριστικά σε κάποιους άλλους ανακουφιστικά. Τελικά όμως όλοι συνηθίζουν και απολαμβάνουν τη βουτιά σε αυτό το βγαλμένο από παραμύθι περιβάλλον.

‘Οσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι αλλάζουν πολλά και όχι πάντα προς το χειρότερο. Πάντα το σημείο προσφερόταν για εκδρομείς, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως σημείο και να αναδειχθεί. Το θεαματικό βέβαια παραμένει το ίδιο το τοπίο που παραμένει κόσμημα για όλη την περιοχή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ