Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Γιόρτασε η Φαρκαδόνα τιμώντας τους Αγίους Αποστόλους και την Παναγία

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2019 | 5:35 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εκατοντάδες πιστών της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών της συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Ενοριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της κωμόπολης για να τιμήσουν αφενός την μνήμη των Αγίων Πέτρου και Παύλου και αφετέρου την Παναγία την Γιάτρισσα, της οποίας η Αγία Εικόνα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό από πέρυσι.

Όπως είναι γνωστό το αντίγραφο της Εικόνας της Παναγιάς Γιάτρισσας φιλοτεχνήθηκε μετά τις προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού ο ιερέας της ενορίας π. Αθανάσιος Κούτσιας και η διοίκηση του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων. Η Εικόνα φιλοξενείται στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γιάτρισσας, της Ιεράς Μητρόπολης Γυθείου, Οιτύλου και πάσης Μάνης και είναι αφιερωμένη στη Γένεση της Παναγίας

Το αντίγραφο της Εικόνας μεταφέρθηκε πέρυσι στην Φαρκαδόνα και πλέον κοσμεί τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων και την τιμή στη Παναγία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, τελώντας τον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την Λιτάνευση της Παναγίας της Γιάτρισσας σε κεντρικές οδούς της Φαρκαδόνας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται σε καθημερινή βάση, κάθε ώρα, κάθε στιγμή την Παναγία μας, να προσκυνούν και να την ευχαριστούν, να εναποθέτουν πόνους και ελπίδες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης