Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Γιορτή βιβλίου για τα μικρά παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.04.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια ακόμη πανέμορφη γιορτή βιβλίου, μια ακόμη δράση για τα παιδιά, υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 η γιορτή, μαζί με τη βράβευση των τακτικότερων αναγνωστών και αναγνωστριών για το 2023.

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας έδωσε έμφαση στον σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τονίζοντας τη σημασία της, καθώς αποτελεί πόλο πολιτισμού στα Τρίκαλα. Χαιρειτσμούς απηύθυναν επίσης, η δημοτική σύμβουλος Εφη Στάμου, ο διευθυντής Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στεφ. Νταλάσης και η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού κ Μ. Τσιούτσια.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ανέγνωσε η βιβλιοθηκονόμος κ. Μ. Πατήλα, εστιάζοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με βάση το φετινό μήνυμα και την αφίσα, που εκπορεύτηκαν από την Ιαπωνία.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων σε 45 μαθητές και μαθήτριες σχολείων των Τρικάλων, για την ανάγνωση σημαντικού αριθμού βιβλίων την περυσινή χρονιά.

Η εκδήλωση «ντύθηκε» με τις νότες και τις φωνές του ντουέτου «ΕιρηΝικός», που με παιγνιώδη για τα παιδιά τρόπο, έδωσαν ένα όμορφο στίγμα μουσικής και τραγουδιού για μια γιορτή που προβάλλει το παιδικό βιβλίο.

Στον χώρο λειτουργεί και Εκθεση Παιδικού Βιβλίου, μέχρι τις 10 Απριλίου 2024, με 260 βιβλία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης