Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

«Γκόλφω» από το θεατρικό εργαστήρι εφήβων του Δημοτικού Θεάτρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ30.06.2018 | 3:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 21.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων του Δημοτικού Θεάτρου θα παρουσιάσει το Έργο του Σπ. Περεσιάδη Γκόλφω.

Το βουκολικό δράμα του Σπυρίδωνος Περεσιάδου, είναι ένα από τα εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου και αρχέτυπο του εγχώριου μελοδραματισμού. Αναφέρεται σ’ ένα προδομένο έρωτα με τραγική κατάληξη, που εκτυλίσσεται σ’ ένα ορεινό ελληνικό χωριό του 19ου αιώνα.

Οι έφηβοι του Δημοτικού Εργαστηρίου Θεάτρου «αναμετρώνται» με τη δημοτική γλώσσα και καλούνται να αποδείξουν ότι το έργο κρύβει έναν αυθεντικό θεατρικό θησαυρό. Ερωτικές συγκρούσεις, ηθικά διλήμματα, επιλογές ζωής αποτελούν το θεματικό υλικό αυτής της αδιαμφισβήτητα σημαντικής πολιτιστικής παρακαταθήκης της ελληνικής δραματουργίας.

Ο βασικός άξονας προβληματισμού κατά τη διαδικασία της εμψύχωσης ήταν η κρίση αξιών, το «ξεπούλημα» της συνείδησης από το χρήμα και οι ταξικές διαφορές, που καθορίζουν ανθρώπινες συμπεριφορές σαν μια διαχρονική «κατάρα» και δένουν το χθες με το κατάμαυρο τοπίο της σημερινής πραγματικότητας.

Διασκευή: Αντονέλλα Χήρα

Σκηνοθεσία/Εμψύχωση: Αντονέλλα Χήρα, Χριστίνα Κρίθαρη

Σκηνικά: Μαρία Τάχου

Σχεδιασμός αφίσας: Αφροδίτη Ευθυμίου

Παίζουν:

Αριάδνη Βλόντζου

Ηλιάνα Διακοδημήτρη

Κατερίνα Ζώτου

Σωτήρης Καλαντζής

Ελένη Κορκή

Αθανασία Μανθέλα

Βένια Μητσιάδη

Λευτέρης Μπαλλάς

Ολυμπία Μπουλογεώργου

Παναγιώτης Παντέρας

Αναστασία Παπαϊωάννου

Νίκος Παππάς

Βαγίνα Σιακαβάρα

Ιωάννα Φυσικοπούλου

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης