Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Γλυπτό 4 μέτρων στο Γοργογύρι

ΤΟΠΙΚΑ23.08.2018 | 12:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ένας τετράμετρος καλικάντζαρος  παίρνει  μορφή κι ετοιμάζεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο δάσος του Γοργογυρίου στα Τρίκαλα. Ο Τρικαλινός ξυλογλύπτης Άγγελος Πατσιατζης πρωτοτυπεί και πάλι δημιουργώντας αυτή τη φορά ένα μοναδικό γλυπτό. Πρόκειται για έναν καλικάντζαρο ύψους 4 μέτρων που κατασκευάζει στον Κεφαλοπόταμο Γοργογυρίου σε ένα εργαστήρι μέσα στη φύση  και στη πυκνή σκιά των πλατάνων. Ένας τεράστιος κορμός δέντρου αποτέλεσε την πρώτη ύλη και με πολύ κέφι και μεράκι μέρα με τη μέρα δίνει μορφή στον Καλικάντζαρό του.

Καθημερινά περιηγητές οι οποίοι ακολουθούν τα χνάρια του Ασκληπιού και κάτοικοι της περιοχής τον συντροφεύουν τις ώρες που εκείνος προσηλωμένος στην τέχνη του εργάζεται ακούραστα και εμφανίζει σιγά, σιγά τη μορφή του Καλικάντζαρου.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άγγελος Πατσιατζής έχει κατασκευάσει το ξύλινο ποδήλατο με σήμα το σκιουράκι και το γυναικείο ξύλινο ποδήλατο ένα εντυπωσιακό γλυπτό αρκούδας από ξύλο ύψους 3 μέτρων κοσμεί σπίτι στην Ελάτη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης